Kako do porodice s 200 evra plate

Da li su građani razmaženi pa ne žele da im deca naruše životni komfor ili neće da stvaraju nove siromahe

Ostavite komentar


  1. Nije bilo davno kada je taj isti Vučić govorio da žene u Srbiji rađaju da bi primalie naknadu a da ne rade. Ja se toga sećam tada je bio premijer.

    1. Ko moze da garantuje da sutra nece opet da se ponovi prica o zenama koje volu mogu iscupati rep, a nista ne rade nego rode dvoje troje dece…Pa, i zakone menjaju na zvonce, a ne misljenja…

  2. Imam sina od dve godine i prvom prilikom se iseljavam iz Srbije jer neću dozvoliti da bude rob bolesnih umova i doživotni gubitnik, što je sa ovakvom vlašću perspektiva za 95 % dece u Srbiji. U ovoj nakaradnoj državi dobro žive jedino vlast i policija !

  3. Koliko truda ljubavi novca odricanja,treba da se podigne i vaspita dete,školovanje i na kraju šta?Mali,Palma,Koferče,Lignjoslav,…..

  4. Prosek od dvoje dece po porodici se ustalio u Jugoslaviji od 50-tih ili 60-tih godina, sa rastom urbane populacije, ali i na selu. U mojoj ogromnoj rodbini poznajem samo dve porodice, jos od 70-tih, pa do danas, koje imaju troje dece. Mnogo je zena rezonovalo da su nakon drugog deteta „zavrsile svoje“, iako su radjale znatno mladje od mene i mojih drugarica. Kad tome pridodate vecu egzistencijalnu neizvesnost (neprijavljen rad, minimalna plata i otpustanja posle porodiljskog, neresena stambena pitanja), sve veci broj razvoda i samohranih majki, ratovanja, odlaske mladih u inostranstvo, neisplacene decje dodatke, mislim da nema nikakve tajne zasto smo u nestanku.
    Bilo bi zanimljivo uraditi anketu medju politicarima, pitati ih koliko dece imaju i zasto nemaju vise, kad, uglavnom, nemaju iste brige koje ima prosecan stanovnik Srbije.
    Ah, da, unapred hvala na (ne)objavljivanju komentara.

  5. Molim vas ljudi, jel predsednik već godinama osvaja „većinu“ na izborima? Zašto onda ta većina koja je ubeđena da je sve idealno ne rađa? Ako je to zaista većina, srpski natalitet bi skočio. Predsednik ne bi morao nikoga da moli i vređa za mikrofonom. Odgovor je jednostavan: Vučićeva većina NE POSOJI! Izborna većina je laž, većina našeg naroda je u očajnom položaju logoraša (naslovnica NIN-a). Probudite se ljudi, menjajte ove ljude pod hitno.

  6. Imamo dve kcerke obe su bile dobre kroz dkolszvo zavrsile fakultete jedna doktorirala u prosveti ,druga magistrirala na Pravnom .Ne mozemo reci da se nismo odricali svega da bi ih iskolovali .I sta ova u prosveti je uspela ,ova druga ne .Obe imaju po jedno dete i spremaju ih da ne zive u Srbiji .Deca ce nam otici i neka idu ,bolje da ih zelimo nega da ih zalimo .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.