Kako je država uništila Gošu

* Goša je godinama pre nego će početi ovaj štrajk bila redovni korisnik državnih fondova
AKTUELNO: Ministar privrede uputio poziv vlasniku Lisnart holdinga za hitan sastanak

Ostavite komentar


  1. U pljačkaškim privatizacijam koje je izvela Demokratska stranka sa svojim satelitima uništene su mnoge firme, mnogi lljudi su ostali bez posla i bez zarade. A sada te iste demokrate ili kako se sad sve zovu, licemerno svaljuju krivicu na čoveka koji pokušava da spasi šta se spasiti može!

  2. Potpuno je neodgovorno prebacivati krivicu prethodnim vladama. Drzava je drzava i pre i posle i ista krivica je i bila i ostaje. kako je uopste moguce da se 3 godine ne placaju porezi i doprinosi i da Poreska uprava cuti umesto da posle samo mesec dana izostanka istih blokira racun kao sto se to cini u ostalim zemljama nama toliko pozeljne Evrope. E ali do te Evrope u vidu EU ne ide ovako! A ZOS Trnava je posle samo nekoliko godina prodao prvom kupcu za skoro 3 puta vise nego nesrecna Srbija nekom licitacijom koja je bila namestena!

  3. Vrlo dobar clanak Danasa. Ako zagrebete malo vise, otkricete da su stvarni vlasnici Gose (ne ovi nesrecni Slovaci) usko povezani sa bivsim premijerom a sadasnjim predsednikom. DS I Dinkic su odgovorni za propadanje Gose ali neplacanje obaveza drzavi je pocelo 2013 odnosno kada su naprednjaci dosli na vlast!!!!

  4. Nije drzava unistila privredu vec pojedinci koje narod bira vec 30g. Sada unistavaju i one koji su ih birali. Pa dobro, takav je izbor stanovnistva.

  5. I šta sada ojađeni radnici da rade? Pocrkaće od sekiracije, gladi i bolesti (penzioni fond ćebiti u plusu) a vlastodršcima ni dlaka sa glave neče da fali. Vladavina prava zar ne?

  6. "Danasu su u kabinetu premijerke Ane Brnabić rekli da je to pitanje za Ministarstvo privrede…"
    Naša premijerka je skretničar, a ne premijer(ka): za svaki problem, koji pre svega treba da je briga premijera, ona zainteresovane upućuje na Vučića, ili na nekog od ministara!
    Fikus je fikus…
    Inače što se tiče neplaćanja zarada, poreza i ostalih dažbina od strane poslodavaca, to je kod nas pravilo, a ne izuzetak, s obzirom da je to normalno kad mafija vlada državom!

  7. @Aleksa, jao molim te pa taj tvoj vrhovni vodja spasilac sve srpskih fabrika je isti kao i oni, najjeftinija radna snaga u Evropi, i istu stvar rade sa subvencijama kao i magistar Dinkić onomad, da ne pričamo o tome da je ministar finansija isti onaj neoliberal kao i oni sto su bili, daj bre progledajte malo, a sto se tice demokrata tu se slažem, ne zna se ko je gori, oni prošli ili ovi sada.

  8. Laze Vucic jer pre dve godine je imalo isto problema i sa radnicima koji su isli u Slovacku da rade ali Drzava je rekla necemo da im zameramo i da ih radnici ne tuze jer nisu priznali Kosovo e sada drzavo idite na kosovo kod tacija pa trazite pare da isplatite ljude

  9. Državnomafijaški posao. Žuti su "šećer u kafi" u odnosu na Vožda i njegovu "levičarsku protezu" neolibeeralizma-neokapitalizma.
    Šta su radile institucojke "sistema"?
    eni, kao malom, skromnom izdavaču i piscu za svaku docnju uplata (čestro državbnih reketa) stizali su sudski izvršitelji uili blokade računa. A iunosi su bili, u odnosu na AV investitore – statustiočka greška. Poslednji put ispod 80.000 dinara. I sve to garantujem ličnom imovinom, stančićem šestočlane porodice.
    GOŠA, JURA, reklamiranje pampers pelena, Beograda na vodi a mi pod vodom, 10 milijardi novog spoljnog duga su uspjeh ove nazovi proevropske (evroastlantske) družine.

    Na snazi je i dalje vođina poivnica: hohštapleri belosvetski dođite: imamo visokokvalifikovanu radnu snagu, dobijate halče, puteve, infrastrukturu, neku sići po zaposlenom od bar 10.000 evra, ne morate da plaćate poreze, doprinose, a i radnike, ako baš tako želite…
    Totalitarizam na djelu.
    edijski mrak.
    Prekarizacija.
    rasprodaja resursa koje samo okupatorski agenti mogu da potpišu: lišavanje voda, šum,a, oranica, elektroprivrede, telefonije.

    Šta je ostalo od države? Država, etimološki, dolazi, koliko znam , od reči držati. Kako je krenulo Domanovićevo vođstvo, uskoro nećemo imati bilo štas da držimo, pa ni gaće. Gologuzija.

    Dokle?

  10. Sto ne zovu Dinkica, Djelica, Labusa i ostale "eksperte" iz Djindjiceve velike vizije?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.