Kako je korona ubrzala digitalnu transformaciju firmi

Predrag Nikolić, direktor Centra za digitalnu transformaciju

Ostavite komentar


  1. Ovaj je taman toliko stručnjak za tehnologije koliko i Brnabić. Šta je s vama ljudi, zašto objavljujete ove napredne baljezgarije ovih naprednih kursista, kao da imaju ikakvog smisla? Zašto učestvujete u njihovom opštem zamlaćivanju i prevarama?

  2. Samo je bitno naglasiti: ISO 17024 je proces kojim se sertifikuju testovi koje polazu neki kandidati. Sertifikacija se odnosi na proces testiranja, ne na njegov sadrzaj.

    Formulacija implicira da su u pitanju „sertifikovani konsultanti za digitalnu transformaciju“, a ta sertifikacija ne postoji po ISO standardu. U pitanju je „sertifikacija“ da je osoba polozila neki test koji je osmislio neko u tom centru, merodavnost testa nije poznata, kao ni njegov sadrzaj niti bilo sta drugo. Jedino sto ISO 27014 sertifikat znaci je da su svi polagali isti test na isti nacin – da li je taj test nesto utvrdio i STA je van opsega kojim se ISO bavi.

    Ovo je delovalo kao pokusaj da se kredibilitet „sertifikata“ ustvrdi sertifikacijom testa, pa je bitno naglasiti da sertifikat ni na koji nacin ne tvrdi cime se test bavi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.