BIRN: Kako je Željku Mitroviću odobrena gradnja zdanja na Dedinju?

Ostavite komentar


  1. Kako plac može da bude pod zaštitom Zavoda za spomenike kulture…

  2. BIRN treba da pita ako ne zna – koeficijent i indeks izgrađenosti su ISTO. Ono što su, najverovatnije, Mitroviću sredili jeste da je umesto koeficijenta IZGRAĐENOSTI (zbir bruto površina SVIH izgrađenih etaža / podzemnih i nadzemnih, podeljen površinom parcele), kao parametar iste numeričke vrednosti naveli koeficijent ZAUZETOSTI, a to je količnik zemljišta pod projekcijom svih etaža objekta i površine parcele.

  3. Otiđite na Divčibare da vidite šta je gore uradio! “Skinuo“ je celo brdo. užas!

  4. Ovo sto ste doznali je to je manipulacija zakona . Na tom mestu zabranjena je gradnja objekata “ zastitna državna zona” drugo, ceo kraj Dedinja od Karadjirdjevica “dozvoljena gradnja najviše sa dva sprata i ne sme prelaziti visinu drveca” čemu su se pridržavali svi graditelji.

  5. Da li su istrazili kako je sbb dobio dozvolu verovatno tada nije funkcionisao koeficijent zagadjenosti prostora ili je stvarno luksemburg preseljen u beograd birn ce to otkriti oni imaju kapacitet

  6. Pa vi gledajte Pink i šaljite SMS poruke a on će da se bogati i ruži ovu našu zemlju

  7. Kako mu je odobrena !? Pa isto tako kao sto je odobrena izgradnja „Beograda na vodi“ i jos na vise stotina objekata u Beogradu.

  8. Tu će biti i „pedeset metarski bazen ali dubine…“

  9. To je za urbanistička mafija Bg za koju je i Žeks malo dete. Koja god vlast da dodje taj oktopod opstaje i sve je jači.

  10. Nema druge, moraće da preispituje poreklo imovine svih tajkuna unazad najmanje tri decenije! Trebalo bi ovog pustiti da izgradi šta je naumio, pa sve lepo nacionalizovati u korist dece bez roditelja! Njega naravno u aps!

  11. Ви који га критикује те помозите бар десети део породица и деце без родитељског старања па се онда јавите.Међу вама има још доста који би могли да одвоје мали део од оног што имају о помогну бар једну породицу.Он има али и даје и капом и шаком .Зато многима смета.Знате ону .Није богат који има и ником не даје ,који даје народ каже и Бог му помаже.Има истине у томе.

  12. Kad ulaze u Srbiju neka ga ! Objekat je prelijep! Sve ostalo od njega propast ! Tako da ne smeta ovo za razliku od ostalih proekata

  13. „…Dole je prostor za te humanitarne balove koje planiram da pravim tu, za skupljanje (novca), pre svega za decu bez roditelja i za bolesnu decu, jedno 4-8 puta godišnje planiram da pravim”, rekao je Mitrović za BIRN…“
    Hm, pa BIRN ako vec drzi do sebe bi morao da zna ta taj „humanitarni“ stos praktikuju skoro sve mafijaske organizacije pocev od onih klasicnih , sicilijanskih… Svi imaju neke „karitas“ stavke u svojim kriminalnim finansijama. BIRN dakle tu cuti. Verovatno zato sto te metode podvaljivanja i mazanja ociju javnosti nisu strani ni opozicionim perjanicama. Ukratko, Kurta kritikuje Murtu…

  14. Toliku bahatost jednog coveka ne videh u svom zivotu. Kaznice ga dragi bog za sva zlodela. Prema njemu i njegovoj porodici ne treba imati ni mrvu empatije, posebno prema njegovom sinu koji je u velikoj brzini zgazio devojcicu na pesackom prelazu.

  15. Kakva strahota od zgrade. Jezivo ruzno. Kao i postupak odobrenja.
    Dokle vise?
    Stop primitivcima.

  16. On podržava svaku vlast, on i jeste vlast zato što smo do sada ćutali. Čovek bez stida, bez morala, truje naciju godinama sa prostaklukom.
    U svetu takve kuće imaju glumci od svog dobro plaćenog rada, a ovde ih ponižavaju za male pare.

  17. Covek radio, zaradio!!!!Vizionar,human,ne rezumem ,sto svakom podmetati nogu i misliti da je lopov?Ne ulazim u njegovo politicko opredeljenje, ali cinjenica je ,da je sposoban i vredan,dobar organizator svoga vremena, zivota, novca…Neka pravi covek dvorac,prosetacu ,da mu se divim!Ne moze svako biti, car!Sto?kad moze Milos Bojanic da ima dvorac ,sto ne moze Zeljko ,koji je daleko pametniji ,elokventan i td? Zar Srbija ne moze da gradi dvorce ,od novca uspesnih ljudi!???

  18. Priznaju dolazak demokratije u Srbiju kada vidim ovog bahatog čoveka i povezana lica u zatvoru i njihovu imovinu konfiskovanom.
    Sve do tada je obična prazna priča!

  19. Kada ,,covek“ sebe vidi sve manjim i manjim on zida sve vise i vise. Nije ni njemu lako sa samim sobom. Pohlepa,klasican primer,uvek ,,gladan“ uvek malo. Tuga tuzna. Zamak ,,Zeks I“posle ide Zeks II i t.d…

  20. On radi isto kao sto su i ostali poput njega napravili mini hidroelektrane, posekli sume, napravili silne zgrade po Zlatiboru i Kopaoniku….i nikom nista. Kao sto je neko rekao u komentarima treba sve ispitati i nacionalizovati ili srusiti. Sto nije napravio dve fabrike za preradu otpada, ako je vec toliko human prema ljudima, kako rece neko drugi u komentarima. Drzava je u poslednjih 30 godina mafijaska. Ne radi za gradjane i drzavu, nego za privatnike.
    Jadno, bedno i zalosno! Sta je lepo u Beogradu na vodi?! Nista. Totalni raspad Beograda. Nikad Beograd nije bio prljaviji u svakom smislu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman 8

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman

Pritisak Bezbedosno informativne agencije (BIA) na seljake je ogroman i nezabeležen od 1945. godine, kada su komunisti došli na vlast i počeli obračun s političkim i ideološkim neistomišljenicima, rekao je danas FoNetu Predrag Veljković iz Udruženja proizvođača mleka i stočara Šumadije i Pomoravlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.