Kako kupiti bitkoin?

Ostavite komentar


  1. Kupiti bitkoin isto je kao kupiti parcelu na nepostojecoj planeti. Potpuno identicno. Ako uzmes pare u kojima primas platu i placas porez i das ih nekome drugom u zamenu za vlasnistvo nad nepostojecom parcelom na nepostojecoj planeti, ti se nadas da ce to i ostali u raditi i da ce to uraditi nakon tebe za vise para.
    Klasicna piramidalna shema

  2. Marketing, platili su da se objavi tekst. Berzu treba izbegavati za kupovinu. Za nekoga ko nije iz sveta berze, a pre svega criptovalute najbolje je menacnica. Bez obzira na proviziju vi dobijete svoje i imate to u svom novčaniku za razliku od berze. Dotična gospođa i organizacija se u poslednje vreme svugde pojavljuju i propagiraju berzu, spamuju. Ne u berzu za početak!

  3. Lepo objasnjeno, zao mi je sto ovog objasnjenja nije bilo kada sam ja pocinjao da me ohrabri 😀
    Sada trgujem vec godinu dana.
    Srecan Uskrs svima!

  4. Svaka čast za članak, ovo će dosta da pomogne novajlijama.

  5. U redu je objasnjenje kako. Meni licno, nedostaje objasnjenje – zasto ?

    1. Zato što možeš da zaradiš npr.? Upredi slobodno koliko su rasle akcije, zlato, nafta i bitkoin. Da si bio malo pametniji pa da si prošle godine krajem marta kupio BTC na 5000$ npr. danas bi imao x12 od uloga. Znaci na 1000eura ti bi imao 12.000e za godinu dana.

  6. Korektan tekst, sve tacno receno, odlicno za pocetnike. Ja kada sam prvi put kupovao bitkoin, toliko muke je bilo naci relevantnu informaciju….
    Ne slazem se sa predjasnjim komentarom da je berza nije za pocetnike, nema niceg lakse od koriscenja berze. Bukvalno i mentalno zaoatala osoba moze da koristi berzu.

  7. Pa kad odjednom sve to pukne…. Biće jako zanimljivo.. Virtualni novac? Zašto ne živite u virtualnim kućama, vozite virtualne automobile, jedete virtualnu hranu….

    1. Pošto si toliko pametan kad će to više da pukne? Pa od 2009 su tu kriptovalute i ne da nisu pukle nego samo sve više rastu. Prestani da pišeš gluposti ako nisi upoznat sa tematikom.
      Da, virtuelni je novac ali ti sa njim možeš kupovati kao i sa pravim novce. U čemu je onda drugačiji ili lošiji?
      Sa druge strane evo prebaci neke pare bank trasferom trebaći ti 3-4 dana da ode novac i platićeš 10-20e transakciju. Kod kriptovaluta imaš valetu koju kad pošalješ za par sekundi je kod tog drugog i provizija je tipa 0,01 eur.

  8. Kapitalizam je porastao na potražnji roba i usluga. Zato su i izmislili berze, da proizvodjači dodju do brzog kapitala za razvoj.
    A onda su počeli da se bave špekulacijama…

  9. Problem je ovde sto se za pravi novac zasnovan npr na zlatu koje postoji i ima vrednost, kupuje cripto koji je zasnovan na nicemu, i njegova osnovna vrednost nepostoji.. prakticno kripto “jede” sve druge prave novcane valute kojima se kupuje. I kada bi u trenutku recimo najveceg zasicenja pukao,sav taj zarobljeni pravi novac bi nestao

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.