Kako zadržati radnike u ugostiteljstvu: Stručnjak o visini zarade konobara u Srbiji

Čak 57 odsto više turista od januara do marta u odnosu na isti period prošle godine, koja je i sama bila bolja od bilo koje sezone i pre korone

Ostavite komentar


  1. Kada je 400.000 radnika ostalo bez posla zbog privatizacije poslodavci su mizerne zarade pravdali velikom ponudom, a malom tražnjom radne snage. Ucenjivali su radnike na sve moguće načine, tretirali ih kao robove.
    Sada je obrnuto, velika potražnja, a mala ponuda radne snage. Mnogi poslodavci sada treba da se „isprse“ i da poštoju zakon ponude i potražnje. Izgleda da nisu tako vični kao onomad. Tako će i proći.
    Poštujem svoje radnike, ne rade nedeljom i praznicima. Rade svaku drugu subotu po 6 sati, samo pre podne. Plata redovna, doprinosi plaćeni, sve po Zakonu. Godišnji odmor pi želji uz najavu od nekoliko dana ranije. Bolovanje plaćeno 100% bez obaveze odlaska kod lekara, na reč. Za 25 godina niko nije zloupotrebio bolovanje.
    Ono što ne želim da se dešava meni ili mojoj porodici ne dozvoljavam da se dešava bilo kom mom radniku. Smatram ih delom porodice jer provodimo dosta vremena zajedno.
    Recept je jednostavan. Biznis bez pohlepe i svima će biti dobro.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.