Kakvo rudarstvo treba Srbiji?

Postojeći zakon o rudarstvu bi trebalo izmeniti i dopuniti u skladu sa javnim interesom

Ostavite komentar


  1. Rudarstvo treba razvijati u Srbiji. Naša zemlja je prirodno bogata i to treba iskoristiti na najbolji način.

  2. Dok se svet bori za litijum, opozicija u Srbiji se trudi da nas spreči da iskoristimo ovu šansu. Njihovi motivi su jasni – slabiti Vučića i zaustaviti napredak.

  3. Rudarenja ne treba biti pogotovo kada se vidi šta su ti isti fakulteti i instituti napravili sa Borom i Majdanpekom koliko su zaštitili građanstvo radnike vidi se iz priloženog da je sada svaki treći ili četvrti stanovnik obeleo od karcinoma ili nekog vida plićnih bolesti pametnom dosta tu struku u srbiji ugasiti jedino su to zaslužili

  4. Ozbiljna država ne daje svoje resurse za bednu rentu od 3% nego sama planski rudari vodeci računa o ekologiji i čuvajuci resurse za buducnost.Ovo što aktuelna vlast radi je štetočinsko delovanje protiv naroda i državnih interesa

  5. Vojvodina, Mačva, Šumadija…od kad nam je najvažniji interes albanskog seljaka digli smo ruke od poljoprivrede u Srbiji. Zašto rudarenje međunarodnih korporacija ima prednost nad bavljenjem poljoprivredom u Srbiji? Cene hrane rastu, domaća proizvodnja, minimum zagađenja…Ne razumem logiku političara.

  6. Izvrstan clanak, najzad! Ako su nam takvi inzinjeri, kao da smo 4. svet, nije ni cudo da sve vise licimo na koloniju

  7. U komunističkoj Jugoslaviji(koja je nastavak naše tragedije Kraljevine SHS i Kraljevine Jugoslavije) su uspešno otvarali i rudnike i fabrike pre 60,70 godina. Malo je čudno da sa sadašnjim znanjem naših eksperata mi to ne možemo. Ili su možda mili novci kolonijalnih kompanija Zapada.

  8. treba nece ovde biti za 100 godina!
    basta mi se vise ne „kopa“ posle celog cirkusa sa RT!
    gospodo, sami ste u mnogome doprineli sadasnjem stanju rudarenja u Srbiji…

  9. Odličan i argumentovan tekst. Pitanje koje se nameće , ko će raditi u rudnicima ako nema interesa mladih za te fakultete. Uvoziti će se radna snaga kao što je već slučaj u građevinarstvu, saobraćaju i kineskim fabrikama. Sa radnicima će doći i njihove porodice a kakva je naša demografska slika jasno je u kome pravcu idemo. Pitanja za „patriote“ na vlasti koje za 12godina nisu bile u stanju da čak ni najprostija pitanja reše a ne da urede državu i naprave strategiju razvoja Srbije. Populističko i koruptivno vođenje države vode nas u kolonizaciju i nestanak. Ovo je presudni momenat da se doživeo pameti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.