Šta znamo o kancerogenom čipsu zaustavljenom u Hrvatskoj?

U 2023. srpski proizvodi sa štetnim materijama vraćani 11 puta

Ostavite komentar


  1. Hoće li neko reći kada je poslednji put taj čips kontrolisan u Srbiji, da li je i dalje u prodaji i u kojim prodavnicama. Ili je i to “ za našu decu“

  2. To je Special edition čips za proslavu Oluje komšijama, da imaju da grickaju dok slave ratne zločine.

  3. Nadam se da su i nasi povukli cips sa rafova i stopirali proizvodnju od tog proizvodjaca

  4. Aj’ ne smarajte više s ovim čipsom! Jel povučen, prodaje li se u Srbiji – ne. Završena priča.

  5. Ista ta kancerogena materija može da se stvori i u kuhinji svakoga od nas i verovatno se dešava ako se nešto prži na jako visoke temperature i ako ulje za prženje se koristi više od jednog puta

  6. Po meni dva zakljucka ,prvi da je hrana koja se uvozi u zemlju bezbednija jer se kontrolise a ona sto se proda je unutar vrlo malo ili nikako.Drugi zakljucak posto se svih 11 slucaja odnose na robu iz Srbije da nase sluzbe ne kontrolisu hranu koja se uvozi u Srbiju ili u Srbiji skoro da ne postoji inspekcija hrane.

  7. Šta li mi jedemo, ljudi moji! Da Hrvati nisu otkrili, mi bi to i dalje jeli. Ovi baksuzi iz EU, sve nađu. E, baš nećemo u EU!

  8. Samo mi nemojte pričati o kvalitetnoj hrani i kontrolama u EU…

  9. U svakoj hrani prženoj iznad 120 stepeni, brza hrana, roštilji, pekare na svakom koraku, pomfrit i peciva oko škola, na šetalištima itd. puna akrilamida, niko ne kontroliše, a svi su sada zabrinuti zbog čipsa. Čak i u spostvenim kućama ne znamo koliko jedemo akrilamida svaki dan.

Ostavite komentar


Ekonomija

EPS: Struju uvozimo po najnižim cenama 8

EPS: Struju uvozimo po najnižim cenama

EPS nije prinuđen da nabavlja dodatne količine električne energije, jer su remonti na vreme isplanirani i unapred je nabavljena energija po cenama daleko povoljnijim u odnosu na one koje pominjete, navodi se u saopštenju Elektroprivrede Srbije koje je pristiglo u redakciju Danasa povodom teksta “Struja iz uvoza poskupela, EPS prinuđen da je uvozi zbog remonta”.

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.