Kineska kompanija Ziđin novi strateški partner RTB-a Bor

Ostavite komentar


  1. Ohrabrujuća je vest za Srbiju da je najzad nađen strateški partner državi za RTB Bor u kineskoj firmi „Ziđin majning grup“, koji će uložiti neočekivanih 1,46 milijardi dolara. Ovim će porasti i učešće RTB Bor u BDP zemlje i još kriminalne radnje dosadašnjeg menadžmenta i šire biće opstrujirane, a sadašnji čelnik treba, malo u apsu, da odmori, a po njegovim kvalitetima moguće je da preleti i kod kineza. On to može, on to ume, ima dvoljnog iskustva.

  2. Svi znamo da se iz godine u godinu popravljaju ekonomski odnosi sa Kinezima. Most u Borci, deo Autoputa i Zelezara u Smederevu su odlican primer. Milion posto sam siguran da Kinezi nikada ne bi potpisali ovaj Ugovor, samo zbog toga sto ih je Vucic vise puta molio i preklinjao. Dobri politicki odnosi su jedno, a ekonomija nesto sasvim drugo. Zato, moji Knjazevcani imaju poslovicu: „Brat za brata, al’ sirenje za pare.“ Molim citaoce ovog Komentara da otvore Internet izdanje RTB-vog lista i Sajta „Kolektiv“. Neka otvore clanak: „Danas istekao rok za tender za izbor strateskog partnera za RTB“. Na kraju tog clanka je moj dugacki Komentar. Citirao sam moju Poruku Ambasadi Kine u Srbiji i razmenu nekoliko Poruka sa nasom Ambasadom u Pekingu. Naveo sam podatke o ranije ispitanom rudnom bogatstvu RTB-a, koje vredi preko 60 milijardi dolara, plus nova istrazivanja. RTB moze biti „zlatna koka“, koja nosi „zlatna jaja“. Medjutim, svaka koka se mora hraniti, paziti, cuvati i leciti.
    Boza Bogdanovic, Bor
    P.S. Taj dugacak Komentar o RTB-u objavio je u celosti Danas 21. avgusta, ali ga zainteresovani lakse mogu pronaci u Kolektivu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.