Kineske turističke agencije u poseti Srbiji 1Foto: Nenad Kovačević

Turistička organizacija Srbije saopštila je danas da je, u saradnji sa Er Srbijom, organizovan dolazak u Srbiju predstavnika osam najvećih i najuticajnih organizatora putovanja iz Pekinga koji imaju svoja predstavništva širom Kine.

Predstavnici Beijing HCG Air Travel, Caissa Tourism Group, U Tour, Beijing Royal International Travel, AOYOU.com, Beijing Hezhongyuan Air Travel Service, Beijing Yidayixing Iternational Travel i Bravolinks boraviće u Srbiji od 30. marta do 4. aprila.

Direktorka TOS Marija Labović istakla je da je sastanak sa kolegama iz Kine bila prilika da se razmene iskustva, predstave planovi i usaglase koraci kako bi 2023. godina bila rekordna godina po broju dolazaka i noćenja kineskih turista.

Tokom pet dana boravka u Srbiji obići će Beograd, njegove kulturno-istorijske spomenike, muzeje, Hram Svetog Save, Beograd na vodi, Kalemegdan i boemsku četvrt, Skadarliju.

Posetiće i Novi Sad, Čačak, prvu nacionalnu prestonicu kulture, Zlatibor, Taru, Bajinu Baštu, Perućac i uživaće u vožnji Šarganskom osmicom.

Srbija je na listi zemalja gde su omogućena grupna putovanja kineskih turista, a uspostavljena su i dva direktna leta koja danas postoje između Srbije i Kine, do Pekinga i Tjendžina, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari