Kineski recept za suzbijanje siromaštva

Kineske vlasti su objavile da planiraju da iz siromaštva izbave 12,4 miliona ljudi koji žive na selu, zbog čega su iz budžeta za 2017. godinu izdvojile 30 odsto više sredstava nego ranije.

Ostavite komentar


  1. Bilo kako bilo, da je Kina ostala kao kapitalistička zemlja, broj umrlih od gladi bi se merio stotinama hiljada. Jes““ da je socijalizam kilav i da ne ostvaruje utopijske vizije ali je, još još, uvek humaniji od kapitalizma. U socijalističke zemlje ne ubrajam zemlje surovog državnog kapitalizma koje se samonazivaju socjalističkim, poput Severne Koreje.

Ostavite komentar


Ekonomija

HBIS: Pred tužilaštvom zbog kvara iz 2021. godine 8

HBIS: Pred tužilaštvom zbog kvara iz 2021. godine

Kompanija HBIS grupa Serbia Iron & Steel u čijem vlasništvu je železara u Smederevu saopštila je da su se našli pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog zagađenja vazduha podnete za prekršaje načinjene 2021. godine.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.