Kinezi jedino rešenje za prugu Beograd – Solun

Za teretni saobraćaj od Budimpešte do Soluna preko Beograda potrebno je 49 sati, a cilj je da se do 2020. godine ta deonica pređe za manje od 30 sati *Teretni železnički koridor od luke Pirej do Budimpešte deo "novog puta svile" koji promoviše Peking
Modernizacija železničkog koridora do Grčke pored najava Vučića i Ciprasa ipak u samom povoju

Ostavite komentar


  1. Mi, a bogami ni Grci para da ovu prugu izgradimo – nemamo. A najvvise interesa pored nas, Grka i Makedonaca ima Kina. Koja ima i pare i tehnologiju. Stoga bi Kinezi bili dobar izbor.

  2. Koliko je u trgovinskom smislu važna ta saobraćajnica pokazuje činjenica da je bivša Jugoslavija svojevremeno, prepoznavši potencijal za trgovinu, razmišljala i delovala u tom pravcu. S obzirom da je Kina veoma zainteresovana da uđe na tržište Evrope, pruga Beograd – Solun dobija na značaju. Takođe je veoma važno što Kinezi Srbiju vide kao prvi stepenik u tom svom proboju i shodno tome sve je više njihovog kapitala u našoj zemlji. Logično je da će Kina shodno svojim ekonomskim ambicijama. Jako je važno da se železnička infrastruktura potpuno obnovi. Ništa se u Srbiji nije razvijalo od 2000-2012 samo se kralo i pljačkalo.

  3. Na svetu niko nikog ne voli, ali dobro je sto je neko prepoznao da Kinezi imaju tehnologiju i znanje, ali da nemaju reference i da zbog toga je mnogo dobro njih angazovati, jer hoce da se dokazu, samim tim rade i dobro i jeftino.

  4. Citam komentare i nemogu da verujem, ali dobro nadam se da su to botovi kojima je to posao za koji su placeni i mozda dobiju po koji sendvic. Ali ljudi gajiti takvu nadu i verovati da mi mozemo da iskoristimo kineze pa to stvarno nemogu da verujem. Veliki vodja AV samo se koprca i laze jadan napaceni Srpski narod dok se njegovi pulenovi bogate uzivaju kao (HADJIJE )u vreme turske vladavine, ali sta da se radi dok ima ovce za sisanje bice i vune!

  5. Motajuci sve vesti u DANAS-u , ispada da je VUCIC MESIJA, Sta to BI ???

  6. Дал се неко још сећа Мире Марковић и њене странке ЈУЛ?

    Пре 30 година су заговарали повезивање са кином у свим областима. 30 година Србија иде на Запад, и боље од Колумба стиже не до Америке него, до Кине.

    Да ме неко погрешно не схвати нисам био симпатизр њене странке ни дотичне него само дуго памтим.

    И само се питам: има ли у Србији ико нормалан? Питам се зато што срљамо на запад, дупе смо им продали, а идемо на исток и мољакамо да нам помогну само зато што они који руководе земљом су неспосони да било шта корисно ураде, једино што знају је да седе у фотељама и крадуцкају од народа.

  7. Sta odustali od kanala!? Idu da prave prugu!? Bas duhovito i lepo. Znaci stze deset hiljada milijardi evra kako Tomin kucni prijatelj, profesor a sada ambasador u Kini svojevremeno rece, kada su ove nase pametnice pocele da grabe vlast… Prosto ne mogu da verujem da nam tako dobro ide!!!

  8. Srbija niti ima robu niti ima putnike za Solun. Sve su to gluposti. A ako je glavni interes u Kineza, neka oni uloze svoj novac u to a ne da nam daju kredite pa da crknemo od vracanja dugova.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.