Kinezi najavili saradnju 1

Površinski kop „Veliki Krivelj“, tamošnju flotaciju, novu topionicu i fabriku sumporne kiseline U RTB Bor danas je posetio generalni direktor kineske kompanije „Hunan gold group“ Čen Ze Lu (Chen Ze Lv) sa svojim prvim zamenikom i predstavnikom ambasade.

Poseti proizvodnim delovima borskog kombinata bakra prethodio je razgovor sa menadžmentom RTB Bor.

– Tehnologija i kopovi koje smo danas videli ostavili su dubok utisak na nas. Zato se nadam da ćemo ostvariti uspešnu saradnju sa „Borom“, na obostranu korist – rekao je Čen Ze Lu, generalni direktor „Hunan grupe za zlato“, kineske kompanije za proizvodnju bakra, zlata, antimona, olova i drugih metala, čije je sedište u provinciji Hunan.

– Drago mi je što je prvi čovek ovako velike kineske kompanije sa oduševljenjem izneo svoje impresije o RTB-u Bor. Međutim, istina je i to da nama nedostaje kapital za otvaranje sopstvenih rudnika i pun kapacitet nove topionice. Jer, prerada sopstvenog koncentrata donosi znatno veću zaradu od one koju ostvarujemo uslužnom preradom sirovine iz uvoza. – kazao je generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski.

                                                                                                                                

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari