Kisić: Razmatra se pomeranje tačke za računanje porodiljskog odsustva

Ostavite komentar


  1. Porodiljsko se otvara 28-40 dana pre predviđenog termina. Iz nepoznatih razloga. Umesto da se računa od dana porođaja. Tako sa prvim detetom, otvoreno 40 dana ranije, ja prešla termin 14 dana. Trebalo da se vratim na posao, a dete nije imalo ni punih 11 meseci. Sada sam već mesec dana na porodiljskim, a termin mi tek za 10 dana. Rešenje je prosto. Računati porodiljsko od dana porođaja. I obezbediti dovoljno mesta u vrtićima, da bi se mame mogle vratiti na posao.

  2. Razmatrate? Sramota. Odmah!
    Porodiljsko je od dana porođaja.
    Dok vi razmotrite porodi se još puno žena

  3. Ma, trudnicama ne treba ni dana odsustva pre porodjaja! S posla u porodiliste! A i posle porodjaja, sta ima da dzbalebare kod kuce, bebi dosta da sisa dva-tri meseca, pa mama, m’rs na posao, osam-devet sati prodje brzo… zene bi bile u boljoj formi, a i mogle bi vise da radjaju.

  4. A kada ce se uzeti u obzir racunanje iznosa koji ce porodilja dobijati kada se dete rodi. Zasto u obracun porodiljskog bolovanje ne ulazi zarada koja se dobija tokom trudnickog tj odrzavanja trudnoce? Ko ce na to pitanje da odgovori?

  5. Dobro da su se setili. 11 meseci je malo. Bilo bi lepo da produze. Nadamo se da ce imati u obzir da ne mogu sva deca u vrtic. Zbog mesta itd. Nije sve bas idealno.

  6. Koliko sam ja upucena u novosadske vrtice ni ne primaju decu pre napunjene godine. Postoji samo jedan u koji je prosto nemoguce upisati dete jer je uvek prepun i treba ti debela veza.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.