Kladovo: Cena daljinskog grejanja povećana za 13 odsto 1Foto: J. B. K.

Kladovljani i stanovnici Brze Palanke priključeni na gradske toplane ove zime grejaće se po novoj., višoj ceni koju je odobrilo Opštinsko veće. U JP “Jedinstvo” koje pruža uslugu grejanja kažu da spremno dočekuju predstojeću grejnu sezonu.

Nova, viša cena daljinskog grejanja u Kladovu primenjuje se od 1. septembra i za korisnike usluga kladovskog JP “Jedinstvo” grejanje je skuplje 13 procenata.

Nakon poskupljenja, cena za stambeni i poslovni prostor bez mernih uređaja, računajući i PDV, iznosi 95,10 dinara po kvadratu.

Kada je u pitanju stambeni i poslovni prostor sa mernim uređajima, varijabilni deo je, takođe sa PDV-om, 6,67din/Kwh, dok je fiksni deo 406,80 din/KW rekli su nam odgovorni u “Jedinstvu”.

Cenovnik usluga JP “Jedinstvo” dostupan je na interenet stranici ovog preduzeća.

Ovo kladovsko javno preduzeće greje oko 140.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora u Kladovu i Brzoj Palanci.

U pogonu su toplana na drvnu sečku, na mazut koja se koristi kao dopuna toplane na biomasu kada je veliki minus i toplana za Brzu Palanku koja koristi ugalj kao energent.

-Nabavka energenata je u toku, određene količine su već nabavljene. Spremni smo za novu sezonu grejanja koja treba da počne 15. oktobra. Ako dnevne temperature budu niske, grejanje može početi i ranije, kao što je to bio slučaj prošle godine – kažu odgovorni u JP “Jedinstvo” Kladovo.

Prošle godine, početkom septembra Opštinsko veće Kladova nije odoborilo zahtev “Jedinstva” za nove, više cene grejanja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari