Ministarstvo poljoprivrede odgovorilo je juče na optužbe Samostalnog sindikata PKB korporacije, koji je tvrdio da je zemljište u Zrenjaninu bilo nelegalno oglašeno za licitaciju. Reč je o parcelama na zrenjaninskoj teritoriji, koje su u vlasništvu države a PKB ih je godinama koristio i smatra ih svojim vlasništvom.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, ministar Goran Knežević objasnio je da „državno poljoprivredno zemljište nije moglo biti predmet ugovora o poklonu kojim je Republika Srbija dala Gradu Beogradu svoje akcije u PKB korporaciji, pa nije moglo biti ni predmet sporazuma kojim se predviđa upis PKB-a kao vlasnika imovine i kapitala u javne evidencije nepokretnosti“.

Ministar Knežević je u odgovoru dodao i da je menadžment PKB-a bio „blagovremeno upoznat sa namerom vlade da dosledno primenjuje Zakon o poljoprivrednom zemljištu“. To znači da je PKB mogao postati zakupac tog zemljišta da je samo učestvovao na licitaciji. Zbog toga je Knežević pozvao članove sindikata „da menadžment svoje korporacije zapitaju zbog čega nije učestvovao na licitaciji“ koju je Grad Zrenjanin organizovao za zakup tog zemljišta, i zašto je poslovodstvo time dovelo u pitanje njihovu egzistenciju.

– Vaše nezadovoljstvo bi trebalo da osete baš oni koji se poslovno ne snalaze u uslovima u kojima nisu privilegovani, već ravnopravni pred zakonom i na tržištu – poručio je Knežević sindikatu PKB-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari