Ko je bliže istini – Vlada ili EBRD

Velike razlike u prognozama pada privrednog rasta Srbije

Ostavite komentar


    1. Sustina problema – metodoligija proracuma BDPa postoji i treba je primeniti uniformno zar ne? Ne moze SNS da primenjuje procenu na svoj nacin da bismo bili prvi ili „najbolji“ u Evropi. Svakom razumnom u ovoj drzavi je bitno da li je -1 ili -4 ili -5.5% ako se racuna odgovorno. Ne vidim ko su tih 50% gradjana koji zele zlo svojoj drzavi. Ostavite komsiluk da izracuna svoje cifre odgovorno pa neka nas upravo oni pohvale a ne da se brukamo kao sto nas je vec debelo obrukao ovaj “ lojalni deo lekarske profesije “ predvodjeni liderima Kriznog Staba.

  1. Jedna VP u Smederevu je ugasena u julu. Tp je 80000 tona manje mesecno. Fijat radi svakog trrceg meseca po 7 dana. A to su nam bils prva dva izvoznika. Ne.mogu da verujem da jenindustrijska proizvodnja u avgustu porasla 4,2 % u odnosu n 2019!! Koja grana??? Podaci su smesni. Najave se koridori i odmsh se rscunsju u BDP. Smejurija

    1. Vidim mnogi žale da nije pad od 50%. Nije bitno 1 ili 3 % važno da je stabilnije nego u komšiluku.

      1. Vlada Srbije i Erste su ovde, na licu mesta, imaju direktan i neposredan uvid u dešavanja dok ENRD objvljuje procenu na osnovu nečega, pitanje je čega? Kako god, sve i da je 3.5% treba da budemo srećni da je toliko a ne da žalimo što nije veći pad. Ne shvatam da neko može da kritikuje takav rezultat koji bolji od većine najbogatijih zemalja Evrope i sveta.

      2. Sustina problema – metodoligija proracuma BDPa postoji i treba je primeniti uniformno zar ne? Ne moze SNS da primenjuje procenu na svoj nacin da bismo bili prvi ili „najbolji“ u Evropi. Svakom razumnom u ovoj drzavi je bitno da li je -1 ili -4 ili -5.5% ako se racuna odgovorno. Ne vidim ko su tih 50% gradjana koji zele zlo svojoj drzavi. Ostavite komsiluk da izracuna svoje cifre odgovorno pa neka nas upravo oni pohvale a ne da se brukamo kao sto nas je vec debelo obrukao ovaj “ lojalni deo lekarske profesije “ predvodjeni liderima Kriznog Staba.

      3. Mozes ti da pricas sta hoces nama.je u maloprodaji opao promet za 30% radnjr se gase. Crno je vise kod nas nego kod drugih samo je razlika sto tano neko primi 1200e a ovde sa 250 se ne zivi. Bajke o boljitku Srbije su iste ko u vreme Milosevica. A crn9 nqm se pise. Ovo jesamo zamajavanje naroda i budala

        1. U kom selu je opala maloprodaja 30%? Gde god da mrdneš prodavnice pune

  2. Treba se podsetiti prosle godine, kada je EBRD procenjivao rast od 3,4 posto, a onda nam se dogodio Turski tok sa neverovatnih 700 miliona evra doprinosa BDP-u i rast je zvrsio na 4,2%. Podatak je dosao od d.o.o. iz Novog Sada koje ne podleze reviziji, nikada nismo saznali kolika je ukupna vrednost projekta, ko je investitor, koliko smo se zaduzili i pod kojim uslovima. Kolege ekonomisti su zacutale, nisu imale petlju da kao lekari traze istinu.
    Sada treba dostici reultate iz druge polovine 2019. godine, a to se cini veoma teskim. Danas je Vucic vec pozurio da saopsti da je rast u 3. kvartalu bio 0,1%, sto bi znacilo da je to zadatak RZS-u da to tako i sklepaju do kraja meseca kada je rok za fles procenu, odnosno do kraja novembra kada je rok za konacne podatke.
    Tako izgledaju institucije u Srbiji, a takozvana strucna javnost mudro cuti u ocekivanju mrvica sa „Sefove“ trpeze.

  3. Zbog vestackog dizanja bdp-a silovanjem izgradnje autoputeva, ljudi u firmama koje izvode projekte i radove za iste ce popadati. Rad po ceo dan, sve je hitno, ko te pita…

  4. Za vreme prošle vlade
    Nije se ništa ni pisalo
    Niti smo imali nikakav Rast ni smanjenje niti smo Mrdnuli
    Sad je Drugacije
    Imamo Smanjenje Povecanje Mrdamo Gradimo se
    Samo Pojedinci nikako to da Shvate il Progutaju

    1. Djekson, jesi li ti onaj Majkl Djekson iz Lozovika. Vidi se da se razumes u ekonomiju. Zavrsio si Ekonomski, jel? Kako nisi naucio gramatiku?

  5. Slusajte samo sta kaze spodoba koja se razume u sve i to je to…daleko cemo dogurati…

  6. Na fini nacin je potvrdeno jos jednom po ko zna koji put da je Vlada ili ono sto je od nje ostalo, lazljiva! Valjda cu pre da poverujem EBRD-u! Vladi ne!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.