Odbornici zrenjaninske skupštine juče su usvojili rebalans budžeta a jedan od razloga za izmenu prvobitno planirane lokalne kase jeste i potreba da se izdvoje dodatna sredstva za eksproprijaciju zemljišta na trasi buduće obilaznice oko Zrenjanina.


– Eksproprijacija zemljišta na trasi obilaznice u dužini od 2,2 kilometara, čija izgradnja treba da počne još ove godine, koštaće dodatnih 100 miliona dinara. S obzirom da je, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Darka Karana, do sada potrošeno 40 miliona dinara, ukupna cena eksproprijacije na ovom delu obilaznice biće 140 miliona dinara – objasnio je Euđenije Besu, iz odeljenja za finansije gradske uprave.

Zrenjaninska opozicija kritikovala je poskupljenje troškova za deo obilaznice a odbornici radikala zatražili su da se odgovori ko je kupovao parcele za koje je znao da će biti na trasi obilaznice, ko je gradio bez građevinske dozvole a ko je omogućio legalizaciju objekata, zatim koja je procenjena vrednost objekata.

– Ova dodatna sredstva koja su sada potrebna su sredstva građana. Jeste želja svih nas da se završi obilaznica, ali vaš zadatak je budete jasni i kažete ko je napravio štetu budžetu, dozvolio legalizaciju i upis takvih objekata. Da li postoji mogućnost da zbog ovih stvari koje su se desile izmenimo generalni plan i izmestimo obilaznicu, da ona uopšte ne ide tom trasom kojom je predviđena i na taj način, svi oni koji su očekivali da budu nagrađeni, budu zaobiđeni. Treba da vidimo da li bi novim planom i trasom dobili jeftiniju eksproprijaciju, jer očigledno da od gradnje još uvek nema ništa kad vi i dalje regulišete zemljište – pitao je odbornik Saša Santovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari