Ko ne uzme 100 evra je tajkun, a ko uzme nije patriota

Šta nam poručuju ministri Vlade Srbije i predsednik kada kažu da neće da uzmu 100 evra

Ostavite komentar


  1. Nije mi jasna polemik za ili pritiv 100€ koje država nudi punoletnim gradjanina,naročito sa aspekta podele navedene u samom naslovu teksta.Svako neka odluci sam jer je uslov punoletstvo i da si stanovnik Srbije.Ne vidim razlog da se prave bilo kakve podele da li su za Zvezdu ili Partizan,za vlast ili opoziciju za crno ili belo.

    1. Mozda ako malo upotrebis mozak shvatices da je ovaj populisticki potez uradjen SAMO zbog izbora i zadrzanja vlasti. Dugove vase sekte ce vracati nasa deca.

      1. moja nece, jer nece da zive u srbiji, nego u normalnoj drzavi, gde ovako nesta nema i gde i dobiju nesta za svoj placen porez!

    2. Znači , da se opredelim , da li sam tajkun ili patriota ! Pošto , očigledno , nisam tajkun , a mislim da sam patriota , šta onda da radim ? Aj ‘ , da ne uzmem . Pa , ću valjda biti tajkun . Bolje nego da nisam patriota !! Kuku i lele, zar pored onolike Afrike i Amerike , đe ja pogodih da se rodim !!!!

      1. Za početak probaj da ne budeš „čobanin“, a za tajkuna ili patriotu manje više, mada ti preporučujem da radije budeš tajkun.

        1. Čobanin je časno zanimanje, Srbiji je potrebno više čobana koji se ne stide svog posla a ovi intelektualni čobani na vlasti su drugo oni sve mogu osim da pocrvene i postide se.

      2. Ta podela love ce im biti izgovor za ekonomsku katastrofu koja ce da se desi zbog svega do sada.
        Ooet ce gradjani i oni koji zive van gradova da budu krivi za sve.
        Posto smo mi uvek krivi… Ja cu da uzmem 100 ajvara…
        Hvala na paznji.

        1. Na kraju godine se zajedno sa ovim profesorom upitajte šta ste to lupetali.

  2. Uzmite svi, kome nisu potrebne dajte siromasnom starom komsiji, ili donirajte istrazivackom novinarstvu /zasluzili su to/. Ima milion nacina da potrosite SVOJ novac, koji vam kao da je AV a vracacete ga sa debelom kamatom.

    1. Jeste , ali ako uzmem , onda nisam patriota !! Sta cu sad , recite mi , ooooo dobri ljudi !!!!

      1. Pre svega uzeli bi ste ono što ste već dali, i sve jedno će te vratiti kroz porez, kupovinu itd…

      2. Svi kojima su oduzimali od penzija i plata bejahu proglašavani patriotama i spasiteljima Srbije. Sad kad im vraćaju siću od onog što su im za to vreme uzimali nisu patriote, ako prime.

      1. Gde da bezi..?? Sa 100 eura ne bi mogao da stigne ni do Budimpeste.
        Osim toga, ko kaze da ce novac uopste i biti podeljen. Zaboravlja se da su umiveni SNS radikali na vlasti, kojima nista nije sveto.

  3. Tih 100 evra nije samo greška već glupa greška. Nepotrebno trošenje budžetskih sredstava dok hiljade radnika u „stranim“ firmama, koje su dobile državne subvencije, otpušta radnike. Nezaposlenih i gladnih će biti mnogo i njima treba pomoć. Realno – od 6,5 miliona punoletnih građana Srbije, jedan milion stanovnika je u otišao trajno u inostranstvo i oni neće tražiti tih 100 eu. Kada se dodaju naprednjaci (koji sada ne smeju da zovu i uzmu taj novac), i neuki, neobavešteni ili digitalno nepismeni neće ni umeti da pozovu i traže taj novac – dolazimo do neke brojke od najviše 3 miliona korisnika koji će dobiti taj novac a to su penzioneri socijalni slučajevi na listi centara za socijalni rad i poneki omladinac ili uporni stanovnik ove jadne zemlje. Sve u svemu Siniša Mali se zatrčao izjavom o poklonu od 100 eu ali će ustvari uštedeti veći deo novca.

    1. Iste grešku su napravili i u Japanu, Singapur, V. Britaniji…… Sve sami ekonomski diletanti!

      1. Ali u Srbiji šta god da napraviš je greška. Da nije vlada odlučila da da bilo bi mogli su bar 1000 din. a sad i 100€ nije dobro i gospoda bi sad da zove na bojkot ne samo izbora već i jednokratne pomoci

      2. Hoćeš da kažeš Japan, Singapur i V.Britanija će ove godine zajedno imati manji provredni rast od Srbije, pa ipak daju ovu pomoć.

    2. Ne znam da li je tih 100 evrica greska, mozda jeste a mozda i nije . Ja cu da ih uzmem, iako mi nisu potrebni . Vecina od nas ima u okruzenju nekoga kome je potrebno tako da ne verujem u tu cifru od 3 miliona korisnika . Bice ih verovatno dosta vise .

    3. U ovoj usranoj drzavi je sve izgleda politika.Pri tome se ne zna ko je odvratniji,da li vlast ili opozicija.Ako su alternativa AV razni Djilasi,Obradovici,Jeremici…i slicne ispusene mustikle koji su vec bili na vlasti i pokazali koliko „znaju i umeju“..onda bolje da ovaj vlada jos sto godina.A sto se tice 100€ umesto sto pametujete,nemojte uzeti ta novac koji vam je toliko gadljiv i uzivajte.Uzece sirotinja i to je to.Ili ipak da uzmete i kupite novi set serpi i tepsija,ove su se vec pohabale.

  4. Ne mora ni da dadu. „Bajka je lepa samo dok se čeka. Dok od sebe samo nagoveštaj da“. Sve će to narod pozlatiti, umal, grešna mi duša, ne otipkah, pozobati.

  5. Gospodine Radosavljevicu meni sa penzijom od 15.000 dinata ce Sustnski POPRAVITI zivot bar za nekoliko meseci. Isto tako radnicima u pekarama, trafikama i slicnim sa platom od 20.000 ce isto popraviti, a i njihovoj deci. Da ne pomonjem otpustene konobare radnike iz butika.

    1. Ljubice , šta napisa postovans sugrađanko? Ptomeniće vam život za nekoliko meseca? Ej, STO EVRA MENJA ŽIVOT !! Upravo je tu problem , ova „pomoć“ je trebala da bude automatski prosleđena SICIJALNO UGROŽENIMA, što je i bio predlog maltene svih iz opozicije , i onda bi vi možda dobili dvesta – trista evra koji su vama , gledajući vaša primanja , potrebni ! I još jedna bitna stvar , ovih sto evra dokazuju koliko nam je standard nisko pao kada oni nekima ZNAČE BOGATSTVO! Pukli smo kao tikva , kako ekonomski gledano tako i kao društvo! Ali biraliste , pa izvoltte i uživajte!

    2. Gospodjo Ljubice, moje nesrecno stanje 100e nikako nece popraviti: zivim sama, podstanar sam, od septembra ne radim ( tehnoloski visak) a sanse da se zaposlim do kraja godine su 0. Sa 100e mogu da se slikam! Hvala Slobodane!

  6. …100 AVra je srce Srbije, skoro kao zastava,grb…Republike sa tri baklje…!!!

  7. Treba uzeti novac jer država Srbija uglavnom uzima od prosečnog stanovnika, a retko kad daje. A treba uzeti i zato što to Vučića i ekipu na vlasti posebno nervira, obećali, a nemaju, pa sad traže način da što manje daju.

      1. Ako uzmeš , vraćaćeš sa kamatom, ako ne uzmeš , opet ćeš vraćati sa još većom kamatom, jer će te voditi da si uzeo.Zašto, zato jer te pare imaju ,tek kad podignu kredit.

  8. Jasno je da grupa TNT tek sada vidi koliko su se sa tih 100 evra uplatkali i koliko je to bila glupa i prosto neizvodljiva ideja! Ali u prvi mah im se učinilo da će sa 100 evra „helicopter money“ sebi kupiti baš mnogo glasova. Kad ono, izgleda da baš i nemamo „money“, a ni sa „helicopter“ ne stojimo najbolje…
    Ja sam penzioner i dobiću tih 100 evra, a da me Vučić nije ni pitao da li hoću (a hoću jer su to MOJE pare, a ne Vučićeve i uplatiću ih odmah u dobrotvorne svrhe).
    Šta sam onda ja? Tajkun svakako nisam, a sad izgleda da nisam ni patriota.
    Ili sam samo penzioner koga u ovoj „državi“ niko ni za šta ne pita, svako tretira kao poluretarda, a vlast misli da može da ga bez problema kupi po sistemu „100 evra za gospodina“?
    Šta Vučič misli, da će tih 100 evra učiniti da zaboravimo kako nam je 4 godine drpao deo penzije, a sad nas maže, prvo sa 4000 dinara, a posle i sa velikodušnih 100 evra, wow? A, jok, nećemo tako majstore, ima da vratiš sve što si drpio, do poslednje pare!
    (Da budem pošten, meni je drpao samo nepune 2 godine, pošto sam relativno taze penzioner. Ali zato je mojoj ženi drpao od penzije pune 4 godine., tako da nama dvoma Vučić ukupno dođe daleeeeeko više od 2×4000 dinara i 2×100 evra.)
    Kako god bilo, jedno je garantovano, sa ili bez 100 evra, za Vučića NE glasam!

  9. Zao mi je onih siromasnih u zabitima Srbije kojima je najpotrebnije, a koji nisu u mogucnosti ni da didju do telefona, a kamoli da otvore racun u banci.Tu su jos i studenti kojima bi to dobro doslo, kada je vec najavljeno.Mogli su lepo po birackom spisku da dele preko poste, ali prave se blesavi, sada bi da ucare sto vise da malo ublaze svoju populisticku brljotinu.I naivni ce opet da glasaju za ove hohstaplere, sibicare…

  10. Kakvi ekonomisti,kakva ekonomska opravdanost,Da li je ekonomski opravdana donacija za korona vakcinu..Da li je ekonomski opravdano da placamo respiratore ne znase koliko,pa ih poklanjamo.Da li ste citali analize fiskalnog saveta.Deset puta ponavljaju jedno te isto i kritike.Predloga nigde.Uzmite svoje pare,ako ne,uzece ovi sto se busaju da nece uzeti.Niste valjda deca.

  11. Da li će te zašto neće novinari istražiti jednostavnu matematiku?

    Predvidjena isplata po 100€ svakom punoletnom gradjanu iznosi oko 5,5 miliona€?

    Na biračkim spiskovima je upisano preko 6,5 miliona glasača?

    Istražite šta je sa tom razlikom?
    Hvala

    1. Vrlo je jednostavno:

      – 700.000 članova SNS.
      – 299.700 tajkuna.
      – 299 što članova vlade i Skupštine, što drugih visokih državnih činovnika.
      – Vučić, komada 1 (jedan).

      Eto, sasvim lepo izlazi računica!

    2. Jooj oko tih 100€ pricaju kao da je 100.000€. Gospode boze ima vaznijih stvari u zivotu: 21 juna #stayathome, ne dajte mu autorizaciju, neka se trka sam

    3. Lepo ste spomenuli birački spisak.
      Tu su svi potrebni podaci. Na te adrese se pošalje obaveštenje o mestu i roku za podizanje novca. Ko ne želi novac, ne mora da dođe, ili da dođe i da izjavu da neće. Čini mi se jednostavnije od predloženog.

  12. Jedino resenje je izlazak masovni na ulice inace se dobro nece zavrsiti

  13. Patriota sam i volim Srbiju,uzecu 100 evra ako nekome to nije potrebno neka se javi da mi posalje,bolje vrabac u ruci nego golub na grani.
    Neki obecase 1000 evra pa corak.

  14. “ Ko uzme , kajace se a ko ne uzme jos i vise.“ To je nas novac koji je u proteklom periodu usao u budzet preko pdv- a,poreza i doprinosa.

  15. Naravno da ću da uzmem, zašto neko ne bi uzeo besplatne pare
    Nije mi samo jasno zašto nisu podelili recimo neke vaučere od po 10.000din koji moraju da se potroše u narednih 60dana. Njih bi privreda mogla koristiti za plaćanje poreza, a i postigli bi željeni efekat…

    1. Zato sto bi za vaucere mogao da kupujes samo odredjenu hranu,degenerice.

      Za tih 100 eura bi mogao da kupis brasno,secer i mleko.To je otprilike to jer mi sve drugo uvozimo a izvozimo nase.

      Za 60 dana bi mogao da potrosis 100 eura na brasno secer i mleko?

      Dal si retardiran,jebo li te onaj ko te napravio tako glupog

  16. Znaci mozemo zakljuciti da imamo oko 14% tajkuna, koji su vecinom u vladi jer nece uzeti obecanih 100 avra

  17. Uzeću tih 100 evrića jer sam ja tajkun-patriota, patriota-tajkun, kako god—

  18. Ovo je iz bajke o rodi i lisici.
    Ne bi me cudilo da kada pozovete telefonom morate još nešto da dokazujete.
    Isto kao novčana pomoć privredi, posle popunjavanha i čitanja pet stranica zahteva koje morate da ispunite dotuče vas poslednji zahtev. Morate da DOKAŽETE državi da će firma propasti ako ne dobije taj kredit.

  19. Cini mi se da narod jos nije svestan da je Broz umro… Dobro, jos 40 godina, valjda ce tad…

  20. Od ovih ni tvrdi orah.Oni samo traze izgovor za nova zaduzenja kod stranih pijavica.

  21. Znaci nijedan penzioner nije patriota jer dobijaju automatski. A ko nije patriota,taj je neprijatelj. Ipak bih ja mojih 100 evrica,a o meni neka razmisljaju kako im cef.

  22. Namerno ću da uzmem tih 100 eura jer su to moje pare kojima sam plaćao benzin, struju i ostalo. Nego šta bi drugovi iz SNS ? Nema se para a? Pa sad apelujete da se ne uzimaju pare ? E sramotimo jedna

  23. Ako sam gladan, i uzmem 100.-AVra da se najedem, ja onda nisam patriota?

  24. Ne bih da ulazim u to da li je opravdano ili ne deljenje 100 eura, samo bih da kazem sta mi upada u oci otkako kruzi ova prica. Znam zaista dosta porodica u stanu ili u kuci koji imaju vise odraslih (4 do 5) i jedno ili dvoje dece, a sa druge strane ima mnogo porodica sa troje dece u kuci i jednog odraslog kao sto su samohrane majke itd. Zar maloletni ljudi nisu gradjani ove zemlje? Samo primećujem – i pitam?

  25. Nigde ni obraza ni časti,sve se radi zbog ostajanja na vlasti.E pa narode razmislite svojom glavom,ako vam je posle svega ovoga ostalo još malo zdravog razuma.Ja vam predlažem da uzmemo motke i najurimo zlo iz države

  26. Ne zna sada kako da povuče obećanje. Kukaće i moliti i na kraju izjaviti da on to nikad nije ni obećao. Obećali su Šolak i Djilas i prevarili narod.

  27. Ni blizu nisam Tajkun Ali necu nista od drzave.
    Tako zivim svih mojih 73 godine.
    Hvala rep Srbijo.
    Ceo zivot sam radila za ovo sto imam. Moj radnu staz je 45hodina I devet meseci I jos nekoliko dana.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.