Kolaps na tržištu nekretnina i deflacija: Da li se druga ekonomija sveta ljulja?

Ostavite komentar


  1. Ако се угледају на Амере почеће негде рат па ће процветати !

  2. Koliko zluradosti… Blago vama, USA ekonomija vidim cveta… Po Holivudu desetine prosjaka, Detroit avetinjski grad…

  3. Samo u izvrnutoj srpskoj stvarnosti mi trebamo da se posvetimo Rusiji i Kini a ne Evropi ciji smo deo oduvek bili…
    A za Gedzu odgovor – Kinezi kao i Rusi pokrecu ratove, samo sto se za njihove manje zna. Sirija, Niger, Etopija, Ukrajina, Gruzija, Ajzerbedzan, finansiranje Talibana, Orbana, AV-a, Dodika, stalne pretnje Tajvanu… Ali valjda je lakse sebi reci da su Ameri krivi za sve nego se malo okrenuti sebi i svojim problemima. To je nekako standardna srpska prica.

  4. Статистика инфлације и дефлација
    наша ‘дика’ , што пожелиш то и
    наслика !

  5. Japanska se berza ljulja, kao mala lađa na protutnjalom okeanu, a boga mi drugarice i gospođe ne cveta cveće ni u naše preduzeće

  6. Godinama slusamo kako su kinezi pretekli USA. Kako sada druga ekonomija sveta?

  7. Prvo su svetu izvezli koronu, sada ce i svetsku ekonomsku krizu. Morace u Boru da se kopa bakar i zlato u 3 smene, ne bi li se izvukli iz bule. Izgleda pada gvozdena zavesa i u Srbiji, neko sme da objavi lose vesti iz Kine.

  8. Svi propadose i gladuju a jedino Srbija cveta i nezna gde da potrosi pare.samo
    napred napredna Srbijo.

  9. Deflacija je normalna pojava tamo gde su cene bile prenaduvane. Bojkot kupovanja dovodi do toga. Cela ova priča oko inflacije je ionako bila veštak. Sad malo u rikverc.

  10. Ne branim kineze ali oni su svakako u boljem polozaju od amera.Imaju uzlaznu traznju mnogo vise stanovnistva kome raste standard a privreda se bazira na izvozu dok ovi drugi guraju usluge.Usluge jačaju unutrasnju potrosnju ali manje donose novca od spolja.Svaki telefon to jest cetiri petine su kineski.Televizori a uskoro dolaze vozila koja recimo eu ne pusta ali morace jer moze da izgubi kinesko trziste.Gde smo tu mi pa između radicemo komponente i za jedne i za druge, srafcigeri bimbala varenje.Odrede ti platu i švajsuj ili u Nemačku razvozi postu i vozi dostavu.

  11. To je filozofsko pitanje dal žvakati usa.zvake i piti kolu i gledati kako neko mlati u filmu ruske.negativce a igra i šerbetđija ili da nabadamo sa stapici čorbicu dok su nam stanovi sređjeni po fengsujici i svajsujemo za strance euskim aparatima co2.

  12. Pad cena je loš?
    Za ekonomiju??
    Pa koja je svrha uopšte ekonomije (države)?
    Valjda da građanima bude dobro! Ili?

  13. Ljudi Kina je otišla predaleko da bi se nekim tekstovima umanjivala njena moć. Na robu iz Kine se čeka mesecima. Rade sve što postoji na zemlji i to rade od prosečnog do vrhinskog u skladu sa cenama.
    Trenutno ako se sabere imaju najveće i osličnog kvaliteta proizvođače računara i telefona na svetu.

  14. Iz civilizacijskog ugla, inflacija (gubljenje vrednosti postojecih materijalnih dobara) je pogresna i nelogicna stvar! Deflacija, kao stabilizacija ili povecanje te vrednosti, filozofski – nije losa! Nastojanje razvijenih zemalja za stalnim povecanjem ekonomije je civilizacijski sumanuto i neodrzivo. Jedini razlog za to je pokrivanje nezamislivih dugovanja koje najrazvijenije ekonomije sveta sada imaju, zbog unapred potrosenog onoga sto nemaju. Isto, stalni rast vrednosti nekretnina je vestacki balon! Stoga, sa gledista covecanstva, deflacija i zaustavljanje nekretnina je dobitak – a ne problem kako ovaj clanak sugerise!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.