„Kolektiv“: Кineski Ziđin otplatio sve dugove RTB Bor

Ostavite komentar


  1. RTB Bor, JEL TO PROŠLOST?! Na žalost ovaj tekst je krejiran iz laboratorije Spaskovskog u vezi opstanka izbrisanog RTB Bor, koja funkcioniše od 1903. godine do sunovrata za vreme Spaskovskog do 2018. godine, na svu,osim, njegove šalosti. Кineski ZiJin otplatio sve dugove RTB Bor, kako to gordo zvuči!? Sve dugove RTB Bor niti su otplaćeni, a otplatiće ih narod Srbije, na žalost njihovu. Gospodo, pre dve godine su otpisana dugovanja od devetsto miliona evra po UDPR, a ostala su dugovanja od milijardu evra. Kinezi su preuzeli 200 miliona evra, ostalo je zacrtano na leđa građana Srbije, znali ili ne isto im se hvata. To što priča ministar Antić pitanje je da li zna šta priča ili priča ono što mu je napisano. RTB Bor je dužan još milijardu evra, znano ili neznano, a sve će to narod platiti, a ne pozlatiti. Sadašnja prodaja imovine Srbije u ime RTB Bor, je otuđenje imovine i bogatstva Srbije i njenom narodu za na vek, a sramota je prodavcu, tj. vlasti Srbije. Sve pronevere znane ili ne znane, ovaj narod ima prirodnu matematiku i zna, po njoj, koliko i kako je opljačkan, a kome to da dokaže. Ima vremena? Citiram: dugovi RTB-a su na današnji dan – nula, misli se na 8. januar 2019. godini! A, sada imamo strateškog partnera, kompaniju ZiJin koja je, da bi se završio „klouzing“, bila u obavezi da uplati 350 miliona dolara. Uplatom tih para stekla je 63 odsto vlasništva u RTB Bor. Кada se zaokruži ceo ciklus koji ZiJin radi u Srbiji, vezano za RTB Bor i za projekat „Čukaru Peki“, a to je nekoliko godina, Srbija će sa proizvodnjom od 200 do 250 hiljada tona bakra godišnje biti treći najveći proizvođač bakra u Evropi. Polako, nije sve to tako do proizvodnje 250 kt bakra okoziće se Kinezi, a boga mi i mi, mnogo ulaganja i nerazumevanja. Gospodo ne trčite kao šdrebe pred rudom, rekoše stari balkanci.

  2. RTB Bor, JEL’ TO PROŠLOST?! Na žalost ovaj tekst je krejiran iz laboratorije Spaskovskog u vezi opstanka izbrisanog RTB Bor, koja funkcioniše od 1903. godine do sunovrata za vreme Spaskovskog do 2018. godine, na svu,osim, njegove šalosti. Кineski ZiJin otplatio sve dugove RTB Bor, kako to gordo zvuči!? Sve dugove RTB Bor niti su otplaćeni, a otplatiće ih narod Srbije, na žalost njihovu. Gospodo, pre dve godine su otpisana dugovanja od devetsto miliona evra po UDPR, a ostala su dugovanja od milijardu evra. Kinezi su preuzeli 200 miliona evra, ostalo je zacrtano na leđa građana Srbije, znali ili ne isto im se hvata. To što priča ministar Antić pitanje je da li zna šta priča ili priča ono što mu je napisano. RTB Bor je dužan još milijardu evra, znano ili neznano, a sve će to narod platiti, a ne pozlatiti. Sadašnja prodaja imovine Srbije u ime RTB Bor, je otuđenje imovine i bogatstva Srbije i njenom narodu za na vek, a sramota je prodavcu, tj. vlasti Srbije. Sve pronevere znane ili ne znane, ovaj narod ima prirodnu matematiku i zna, po njoj, koliko i kako je opljačkan, a kome to da dokaže. Ima vremena? Citiram: dugovi RTB-a su na današnji dan – nula, misli se na 8. januar 2019. godini! A, sada imamo strateškog partnera, kompaniju ZiJin koja je, da bi se završio „klouzing“, bila u obavezi da uplati 350 miliona dolara. Uplatom tih para stekla je 63 odsto vlasništva u RTB Bor. Кada se zaokruži ceo ciklus koji ZiJin radi u Srbiji, vezano za RTB Bor i za projekat „Čukaru Peki“, a to je nekoliko godina, Srbija će sa proizvodnjom od 200 do 250 hiljada tona bakra godišnje biti treći najveći proizvođač bakra u Evropi. Polako, nije sve to tako do proizvodnje 250 kt bakra okoziće se Kinezi, a boga mi i mi, mnogo ulaganja i nerazumevanja. Gospodo ne trčite kao ždrebe pred rudom, rekoše stari Balkanci. Do trećeg mesta u Evropi, po proizvodnji i profitu, treba skromno sačekati, prvo i dočekati, kao drugo gospodo.

  3. a zato narod plaća 1.200 miliona € duga koji je preuzela „država“ 2016.
    Muuuuuuu

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.