Koliki minimalac traže sindikati?

Ostavite komentar


  1. Vec vidjeno svake godine isto.Na kraju ce drzava da odredi a sindikati da kazu nisu zadovoljni aline moza se vise da se budzet ne probije.

  2. Vlada će odlučiti ono što im Vučić kaže a on je rekao da će gledati da minimalac bude (nikad većih) 51-52.0000. I to nam je. Njega radnici zanimaju kao lanjski sneg a poslodavci; e to je već druga priča. A šta vi planirate ako ne uvaže vaše zahteve? Da štrajkujete ili se malo ogrebete, kao i do sada?

  3. Minimalac ce biti oko 52 hiljade dinara.Tako je rekao Vucic.To se već zna..Stim ne može ni pola meseca da se živi.Srbija bila i ostala siromasna

  4. Mi koji radimo u obezbedjenju zadnji put kad je bilo povecanje oduzeli nam putne troskove pa smo dobili manje nego sto smo imali Dali je moguce da ugovor koji ostice na 6 meseci odma istoh dana produzaba na jos 6meseci neplaveni odmor i bolobanje trudnivko .U Srbiju za 5g. Bice vokska minimalaca tako oba srbija nemoze daleko kome da se zalimo i zahtevamo neka osnovna prava

  5. Evo, ja sam privatnik
    Država povećava cenu rada (što je ok)
    Mi privatnici punimo budžet za sve ne budžetske delatnosti (zdravstvo, vojska, prosveta, policija, ….)
    Zašto je porez na dohodak (primanja) 70%???
    Svuda u svetu je oko 15-20%, zamisli??
    Ako dam radniku platu 80.000 moram platiti državi još 56.000 rsd, ukupno 136.000 rsd.
    Ako bi porez bio 20% (ili 25%) onda komotno mogu dati platu 110.000 rsd a porez bi bio od 22000 do 26.000 rsd, meni isto a radniku bolje.
    Zašto niko o tome ne govori

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.