Koliko će još prostora zagrabiti „Beograd na vodi“?

Posle otkrića da se arapski projekat u Savskom amfiteatru širi i na parking Beogradskog sajma

Ostavite komentar


  1. Godinama slusam arhitekte o vizurama i pogledima na beograd a sad kad je izgradjen zid visine 60 metara koji je zaklonio sve niko ne zamera. Da li ste vi uopste struka ???

    1. Beograd je umro sa ovim groznim strasilom bez duse i ikakve simbolike. Nigde na svetu se ne gudi voda, vidik i hiljadugodisnja vrednota ove lepote od grada. A pogotovo da se ova betonska gnusoba suprostavlja, na vandalski nacin, jednom Kalemegdanu . To je Nikolic, Seselj, Vucic. Jos nije kasno minirati …

  2. Potpuno je jasno da iza “projekta” stoji samo jedan čovek, koji će na ovaj ili onaj način biti vlasnik svega. Odatle i toliko odsustva mogućnosti da bilo šta vezano za obaveze bude definissno, a profit će biti samo njegov. Mi opljačkani kao narod, grad, nacija i država. Mada ovoga poslednjeg više i nemamo.

  3. Naravno da država neće dobiti ništa. Ali to nije bitno, a ono što jeste bitno je da će „neki“ pojedinci dobiti mnogo!
    A da, bitno je i to da su ovi novi sprečili da oni bivši kradu. Tako što novi još više kradu nego bivši…

    1. Не ради се о томе да у Србији краду „бивши“ или „ови нови“, него да Србадија краде кад год је у прилици, а од власти нема боље прилике… Крадуцкање је битан део „нашег идентитета“, и показатељ личне „сналажљивости“.

  4. Ode I zeleznicka stanica pa autobuska.
    Posto je trenutno Beograd bez BeogradjanA ili ih je manjina zato ove izbeglice grade grad po svom nahodjenju

    1. Poštovani Zoro, pošto nisam iz Srbije (niti namjeravam da idem u istu), a Srbin sam, možete li da mi objasnite pojam „Beograđanin“. Čisto da znam, ako me nekad put nanese. Po Vašem komentaru, čini mi se da je to nešto slično engleskoj aristokraciji, a i da Vi isto pripadate toj grupi. Samo, molim Vas, nemojte, objašnjenje, početi sa onim pričama o deset generacija predaka koji su živjeli u Beogradu, jer opšte je poznato da je Beograd prije sedamdesetak godina (a vjerujte mi to nije tako davno bilo) bio najobičnija balkanska kasaba. Malo prenapučena, ali ipak selendra, tako da deset generacija u selendri ne znači ništa, osim ako za to nisu dobili neku tapiju na Beograd.Hvala unapred.
      P.S. Molim Vas, a i mnoge čitaoce, da me ne nazivate botom, jer to nisam. Ja sam jedan od mnogih, koji misli, da je ova barbarska vlast, upropastila Srbiju (što je mnogo značajnije od Beograda) i Srbe generalno.

      1. Postovani Ti, otprilike se moze objasniti kao i za stanovnika bilo kog ozbiljnijeg grada. Postoji istorija, tradicija, kultura, postovanje, briga o okolini i sugradjanima… Zapravo sve ono sto sad ne postoji. Onaj ko zna kako je ovaj grad izgledao ranije, razumece gospodjin komentar savrseno. Nikad nije bilo presudno koja si generacija, vec da li vaspitan i sl.

  5. „Ono što je definitivno jasno je da će investitor nesporno imati korist od izgradnje“

    Ne razumem ovakvu konstataciju – pa nije investitor majka Tereza i Crveni Krst da takav projekat radi za džabe i kao POKLON Beogradu. Od kako je sveta i veka svaki investitor ulazi u posao da bi nešto stvorio i zaradio, bilo da je u pitanju mali projekat ili veliki.

  6. Muka mi je vise od vaseg pisanja, sramota, pa dokle vise, bolje da zivimo u g… zbog vase mrznje nego da se nesto radi i gradi.
    Pa vi ste stvarno bednici.

    1. Ajde neka dodje neko u tvoju spavaću da je pregradi uzme ti pola da nekome proda i zaradi.
      Jel se to zove rad i posao?
      Pored onoliko slobodnog prostora u Srbiji?

    2. Ja bih skromno volela da mi komunalci koji su mi raskopali ulicu i.parking pre dva meseca isti asfaltiraju…Dakle, meni je agonija da dodjem do zgrade, i sebicna sam pa mislim da imam prava da se ne lomatam vracajuci se sa posla, uglavnom peske, jer mi je javni prevoz prakticno ukinut, a ucenjena sam da kupim bus plus.I eto mislim da imam prava da kazem da mi se „projekat“bnw gadi kao.i svi.koji ga podrzavaju

  7. BGD NA VODI…PROJEKAT PROBLEMATIČAN U SVIM ASPEKTIMA… OD IDEJE DO STUDIJE O ODRŽIVOSTI U EKONOMSKOM, URBANI STIČKOM I EKOLOŠKOM I BIOLOŠKOM SMISLU!!!* JEDINO JE EVI DENTNO DA KORIST OD PROJEKTA IMA ARAPSKI PARTNER, SNS POJEDINCI A SVI OSTALI…GRAĐANI, GRAD I SRBIJA – GUBITNICI!!*

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.