Koliko će nas u 2020. koštati registracija automobila?

Ostavite komentar


  1. Ne znam zaista cemu jos jedno posjupljenje ma koliko da je? Prosle godine sam platio registraciju 13700 a ove 24000. Koliko je to procentualno vise? Je l’ malo to pa treba jos da poskupi? Mi smo najpljackaniji narod u Evropi, a najsiromasniji.

    1. Ovo je vise nego smešno,auto traje 8 godina, tacno oni sada toliko vladaju, ustvari nama je zivot poceo tek 2012te

  2. Ovi prevazilaze sami sebe – „Ne proizvode se više automobili kao što su „golf dvojka“, da traju 30 ili 40 godina, naveo je Okanović i dodao da se sada automobili proizvode tako da traju osam godina.“ A zašto ne sedam ili recimo devet godina, g.Okanović bi sa ovakvom studijom mogao da otvori kongres inženjera mašinske struke?! Uzgred, Golf dvojka nije pravljen da traje 40 godina, mašine su pravljene od delova koji su zamenljivi, za razliku od živih bića kojima je životni vek zaista ograničen, pa ako su delovi dostupni, svaki auto se može voziti i sto godina. Činjenica je da sada registraciju za isti auto koji sam imao pri njihovom dolasku na vlast sada plaćam duplo skuplje, iako je svako poskupljenje bilo, tako, nekoliko desetina dinara, cirka, po tvrdnji takvih kao pomenuti gospodin. A vidim, od Nove godine, naplaćivaće nam i vazduh, kako god nazvali uvođenje tog nameta. Čudi me da se nisu ranije toga setili

  3. Sva sreca da nije povecanje cena,nego korekcija cene …Valja namaci povecanje plata u javnom sektoru od 8 do 15 procentih poena…Seci usi ,krpi dupe…(narodna uzrecica… ) !!!

    1. U Sloveniji i Slovačkoj dvogodišnja registracija auta od 2.2 hiljade kubika oko 200 eura, pa vi vidite gde smo mi!

  4. Kakve gluposti priča čovek, prave se automobili da traju 8 godina?! Automobil traje onoliko koliko se vozi i koliko se brine o njemu. Svašta!

  5. Zasto novinari uopste prenose misli nabedjenog strucnjaka za nesto? prava punjena ptica u sluzbi nazadne vlasti, mora da odradi mesecnu apanazu za svoju NVO

  6. Skoro sam čuo da je u Kaliforniji 100 dolara registracija vozila i da nema podele na kubike i ostale kerefeke. Možete li da proverite ovu informaciju i uporedite naš sistem registracije vozila sa njihovim, kao i naš standard primanja sa njihovim, bilo bi lepo saznati i kako to da se njima isplati da tako malo naplaćaju, a nama ne.

    1. Na zapadu su takse i osiguranje razdvojeni. Zato nekada dođe do informacije da je registracija bagatela.

  7. Kad bih sedeo u nekoj udobnoj fotelji i primao basnoslovnu platu i za mene bi auto star 8 godina bio star.

  8. Bilo bi dobro kad bi radno mesto gospodina Okanovica imalo trajnost 8 godina pa da umesto njega dodje neko drugi, bolji.

  9. A sta se desava sa porezom za vozila preko 2000cm3 i kako vas nije sramota da je registracija vozila skuplja od prosecne plate u srbiji.

Ostavite komentar


Ekonomija

Intel: Prava investicija za budućnost? 7

Intel: Prava investicija za budućnost?

Ne tako davno, u novembru 2019. godine, Srbija je u Kragujevcu pokrenula svoju prvu Nacionalnu  AI platformu. Vizionarski  cilj je bio da se Srbija i njeni  istraživači stave na čelo globalne tehnologije. To je bilo mnogo pre nego što smo čuli za OpenAI-jev ChatGPT.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.