Koliko je porasla prosečna plata u Srbiji za tri godine, a koliko u zemljama regiona?

Ostavite komentar


  1. To ne znači ništa ako se ne uporedi sa cenama. Možda o ceni goriva nešto da napišete.

  2. ne pljujte na matematiku ako je ne znate. 303 e od 535 e je povećanje za 54% . Jasno nisam bot jer ovoga nepomenika baš ne volim.

  3. Taj „rast“ plata je samo ispratio inflaciju, koja kumulativno za taj period iznosi oko 34%, što, grubo rečeno, znači da smo na istom. Hrana je poskupela mnogo više od tog procenta. Neću dalje.

  4. А, колика нам је била инфлација? Да упоредите и то?

  5. Lepa je statistika ali nije uporediva. Prvo način izračunavanja prosečne zarade. Ne mogu plate deset grana da budu prosek. Šta sa ljudina koji primaju minimalac koji je duplo manji od proseka. Druga stvar je zakucavanje kursa. Realno kurs bi trebao da bude 35% viši. Taman da pojede rast zarada. I opet smo na početku.

  6. Manje se pričalo u medijima o proseku i platama i penzijama kad je bilo povećanja, a više sada kada treba da se priča o poskupljenjima i inflaciji, skupljoj struji , vodi akcizama, gorivu, hrani, putarinama, TV pretplati, grejanju. Više se brinemo o poskupljenjima I krizi u Grčkoj, Hrvatskoj, Nemačkoj nego u svom dvorištu. Dajte malo statistiku iz Afrike iz Kine, iz SAD iz Južne Amerike. Prognozu vremena dajemo za celu južnu poluloptu, na Dnevniku se objavljuju informacije u kojoj ulici u glavnom gradu sutra neće da ima vode od 07- 09 ujutru zbog radova, i u nastavku koliko je cm kvadratnih pala kiša u Kaliforniju, i kako poljoprivreda u Honduras i Čile ovu jesen neće baš da bude kao što smo očekivali. A da, ima i tačan broj dece do 2 godine koji su juče pali, na nivou regiona zapadnog Balkana a bez Kosova i procenat udela gledanosti ženskog dela populacije u rijaliti programima za vreme godišnjih odmora. „Naše pravo da znamo sve.“

  7. Tresla se gora, rodio se miš, troškovi života 100% gore, ovo nije ništa, samo budale veruju u povećanje, koje su cene i akcize bile pre 3 godine, sada svi drpaju.

  8. Podignu platu Bajatovicu, Jorgovanki i slicnim i eto ti prosecne plate 1400 Evra

  9. Drugim recima dva puta nista su nista, nek plagijator ode I vidi sta moze da kupi sad u prodavnici, a sta je mogao pre tri godine… Sad sigurno 30%manje kolicinski… Jad i beda

  10. U FBiH pored plate ima i topli obrok 135 eura, prevoz 25 eura i regres 25 eura ili jos na platu 185 eura sa 710 eura to je cca 900 eura. Srbija ima veca primanja od RS.

  11. Izvinite, ali 1000 evra je bila okej cifra 2005e, ne 2025e. Sada je to negde oko 3000.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.