Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv kompanije "Villager" 1Foto: Shutterstock/O_Lypa

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je po službenoj dužnosti pokrenula postupak protiv slovenačke kompanije Villager radi ispitivanja koncentracije koja je sprovedena iako nije odobrena u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije, objavljeno je danas.

Po saznanjima komisije, kompanija Villager koja se bavi tgovinom na veliko je postala vlasnik Semenarne iz Ljubljane, a da za to nije dobila odobrenje regulatornog tela u Srbiji.

Odobrenje Komisije za zaštitu konkurenicje Srbije bilo je potrebno slovenačkoj kompaniji Vilager zato što posluje u okviru Agrimarketa iz Kragujevca, u vlasništvu Dušana Mojsilovića.

Zakonom je propisano da su koncentracije učesnika na tržištu dozvoljene, osim ako bi značajno ograničile, narušile ili sprečile konkurenciju na tržištu Srbije, a naročito ako bi to ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje bilo rezultat stvaranja ili jačanja dominantnog položaja.

Zaključkom kojim je pokrenut postupak protiv kompanije Vilager, pozivaju se sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju pravilnog činjeničnog stanja u ovom postupku da ih dostave Komisiji za zaštitu konkurencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari