Kompanija Rio Tinto odbacila navode predstavnice SEOS-a o projektu Jadar

Ostavite komentar


  1. Izgleda, po odgovoru RIO TINTA, da niko nije u pravu sem njih.
    PreCednik i PreCednica skupštine takođe.
    Narod, struka od integriteta, SANU ko pita, takođe ne mogu biti u pravu, po njihovom sudu. Pa, jednostavno ne može biti tako!!!!!

  2. Prvi put bi možda bili svi ujedinjeni nakon nelegalnog bombardovanja Srbije .
    Nije u pianju da vlast hoće, svaka vlast voli pare , ko zna šta bi radila opozicija po ovom pitanju da je na vlasti , da ne ispadne da se neko bori pritiv vlasti , već protiv Rio Tinta . Da li je na bilo koji način Rio Tinto učestvovao u nelegalnom bombardovanju Srbije , bilo dogovorima usmenim ili pismenim sa NATO .. uostalom to više nije ni važno jer su oni nadgledači gde čega ima po svetu pa onda tu i dodju ovako ili onako a više ovako , sigurno da je nadgledao gde će biti i njegovo sledeće ekonomsko i ekološko bombardovanje nakon vojnog koje prethodi tome .
    Onaj Milivojević mi ide često na nerve, u stvari skoro uvek , ali se slažem sa njim u vezi Rio Tinta , ali da se zna , nikako se ne sme ići u vezi Rio Tinta protiv vlasti , već isključivo protiv Rio Tinta , zato možda i taj referendum,a to je , mislim na referendum; „Referendum je oblik neposredne demokratije, tj. oblik neposrednog učešća građana u vršenju državne vlasti i donošenja političkih odluka“ u vezi vadjenja litijuma ne bi bio loš izbor . E sada kakva pitanja postaviti da narod sve ne pobrka a da možemo mi jednog dana da ga vadimo , ako slučajno potpuno osiromašimo ko zna iz kojih razloga . Zakljucak, bilo kakvo protivljenje Rio Tintu nije protivljenje prema vlasti i ne sme je biti , jer će tada izaći sve naopako a Rio Tinto može izvući dobitak za sebe , što niko ne želi .

  3. Zanimljivo .mene su ucili kad osetim da sam nepozeljan da se sklonim a oni i dalje istu pricu strasno

  4. Našli pa zašli.Pitam se pitam.Ima li gde u svetu da se rudari litijum a da zemlja nije devastirana poput Konga.Šta če narodu milijarde kada ga više nece biti. Onaj koji to zagovara iljubi Rio Tinta umesto Sejšela mora da završi u Zabeli.SRBI JESU BLESAVI ALI TOLIKO NISU.Znaju oni za kuku i motiku.

  5. Ovi ce poceti da nas ubedhuju kako ce rudnici biti lekoviti, banje ce da niknu a stanovnistvo nactubu rudnika postace nkkad zdravije mozda budu i besmrgni

  6. Al ste zapeli oko tog rudnika svaka druga vest. Javite kad ce protesti da izadjemo pa kud puklo da pukne!

  7. Zašto vi („Danas“) uopšte prenosite javnosti NESUVISLO odgovore „Rio Tinto“ na zapažanja, komentare, tvrdnje,…. naših umnih, stručnih, zabrinuti,… građana, na temu rudarenja litijum a u Srbiji????? To NETREBA da radite, osim ako je neki njihov, konkretni, demanti, a vezan za objavu u vašim novinama. Treba ih IGNORISATI, jer oni ignorišu naše stručne i umne ljude (čak i Akademiju nauka Srbije)!!! Sa neprijateljem, treba biti NEPRIJATELJ!!!!!!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.