Kompanija Rio Tinto tvrdi da projekat Jadar može da bude bezbedan

Ostavite komentar


  1. Zasto ste odustali od projekta u Portugaliji ili bolje reci zasto je Portugalija odustala od projekta Litijuma? A o ekologiji bolje da ne pricate, na dosadasnjim projektima ste se pokazali kao vrlo dobri „DOMACINI“ nista dobroga za vama nije ostalo. Zuri vam se pa gledate gde je kraci put da ucarite sta se jos moze posto Natrijum Jonske baterije na putu i pokazuju bolje rezultate a i ekoliski neutralne, ko je jos video da so moze da steti prirodi, a vase baterije gde ce se iskoriscene cuvati???? Ziveli

  2. Ko može da im veruje?
    Jedino onaj ko će uzeti – pare.
    Garancije ovde ne vrede, jer bi šteta bila nemerljiva, a „Rio Tinto“ jednostavno uvek može da prestane da postoji…
    Dakle nema šta tu da se razmišlja – NIKAKO IM NE TREBA DOZVOLITI.
    Možda bi im trebalo dozvoliti, a čim odpočnu sa eksploatacijom – zabraniti im dalju, uz kažnjavanje zbog zagađenja i zabranu daljeg rada dok ne otklone pričinjenu štetu…
    Na taj način bi im bilo onemogućeno da uspešno tuže i potražuju ma kakvu naknadu…

  3. Isto tako je i nuklearna energija „bezbedna“, sve dok jednog dana više nije.

  4. Može samo da zagadi 20 % teritorijeSRBIJE SRBIJE sve tri najvažnije reke pa da gledamo ribe preko interneta i drveće .A ko ima korist? kaže:

    Može da se zaradi 20 % SRBIJE .Tri najvažnije reke i priroda!A kome to odgovara pitam se?

  5. Rio Tinto, marš iz Srbije!
    Imate velike zalihe u Nemačkoj, Češkoj, Portugaliji…,. Pa u Portugalija je pala vlada jer se narod pobunio i nije dozvolio uništavanje zemlje!

  6. Mi ne vidimo u rudarstvu budućnost.
    Bavicrmo se stočarstvom i poljoprivredom.
    Ti nema potrebe da se rade studije bezbednosti niti da nam neko nesto “ objašnjava“ kako ćemo da se mi obogatio. Najveća nalazišta dijamanata su u Africi a oni zive u najvećoj bedi.
    Juče je bila vest da se granica izmedju Albanije i Kosova ukida. Pre 10 dana je bila vest da Mađarska šalje svoju policiju ne prvi put da na teritoriji Srbije brani Madjarsku od ilegalnih migranata.
    Za to vreme Vučić vitla negde po svetu i kao narkoman prodaje sve iz kuće, a. I sedimo i sve to saznajemo iz stranih medija….

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.