Komunalije opet poskupljuju, gradska vlast ponovo prevarila građane: Stranka SRCE Kragujevac 1Foto: Z. S. M.

 

I Gradski odbor Stranke Srbija centar u Kragujevcu reagovao je na najave skorašnjih poskupljenja komunalnih usluga.

– U Kragujevcu će od 1. septembra poskupeti parkiranje za 30 posto i to: u nultoj zoni po satu sa 55 na 70 dinara, drugi sat sa 110 na 140 dinara, a u prvoj zoni će sat parkiranja koštati 60 dinara, dnevna karta 180 dinara. U zoni dva će sat parkiranja koštati 50 dinara, a dnevna karta 150 dinara, u zatvorenoj garaži 80 dinara, a dnevna karta 1.200 dinara, navode u svom obraćanju javnosti i medjima iz kragujevačkog SrCa.

Usluge odnošenja smeća i gradskih grobalja će poskupeti za 40 posto, podsećaju oni.

Srbija Centar Kragujevac najoštrije osuđuje ovu neopravdanu i bezobzirnu (plate Kragujevčana ostaju iste) odluku vlasti i pita gradonačelnika Dašića: „Da li zna da su ove usluge već jednom poskupele u tekućoj godini?”.

Takođe, pitaju gradonačelnika „zašto je obmanjivao građane da poskupljenja neće biti?”.

– Da li je to rezultat stabilne ekonomije i privrednog rasta zemlje o kojoj nam govori predsednik Aleksandar Vučić? Svima je jasno da su građani Kragujevca prevareni i da plaćaju visoku cenu pogubne politike SNS-a, istovremeno u svom saopštenju postavljaju pitanje iz GrO SrCe Kragujevac i odgovaraju na njega.

Kao što je Danas već pisao na najavu jesenjeg poskupljenja komunalnih usluga i parkranja reagovale su i druge opozicione stranke i grupe građana u Kragujevcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari