„Kontrola cena, služi da se odgovornost prebaci sa državnih organa na ‘zle trgovce'“

Ostavite komentar


  1. A kome“ ide “ PDV?Da li je PDV veći ako su cene veće?I ko plaća PDV?
    Voleo bih da mi neko odgovori.

  2. Sta reci za „putno osiguranje“!?
    U junu mesecu mesec dana osnovnog putnog osiguranja kostalo je cca 7.000 RSD za osobe 71+ godina. U avgustu mesecu osnovno osiguranje (interesantno, kod SVIH osiguravajucih kuca) poskupelo je za neverovatnih cca 70% za isti period osiguranja. Ocito dogovoreno a da nisu ni trepnuli.

  3. Komisiju za zaštitu konkurencije nije, kao ni ova, volela ni prethodna vlast. Ova, inače po svojim mogućnostima i potencijalima vrlo moćna i uticajna institucij nikada kod nas nije zaživela u onoj meri u kojoj je to originalno bilo predvidjeno. Tehnički i kadrovski potpuno neopremljena, a politički potpuno sputana ova komisija danas predstavlja samo slovo na papiru te je njena stvarna uloga u kontroli trgovine apsolutno beznačajna.

  4. Резултат владавине петооктобарских „револуционара“ је био да се сваки појединац из власти енормно обогатио а народ остао поцепаних гаћа.

  5. Znači sada su u stvari trgovci dobri, nema kod njih dogovora oko cena, mini-monopola i drugih liferantskih radnji, sve pošteno, samo je država bezobrazna!? Zanimljivo.

  6. Od svih ste našli Šoškića da vam govori. Valjda je zaslužio rezultatima, kada je za dve godine koliko je bio guverner NBS dinar izgubio trećinu vrednosti, a inflacija bila dvocifrena, pa je sam DOS tražio da se smeni.

  7. Drzava ne diktira cene.Vec trgovci.Drzava je tu d aobezbedi uslove.A cene skacu jer drzava je dovela do skoka plata.

  8. Davno je postalo jasno da mnogi faktori utiču na cene i da Vučić radi sve što je u njegovoj moći da spreči rast cena.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.