Korporativni monopol gori od džavnog

Sudbina zrenjaninskih apoteka

Ostavite komentar


  1. Ja iskreno ne znam šta ovim ljudima nije jasno. Dobili su mandat obećavajući neku borbu za srpske privrednike a protiv državnih službenika (kako su ih prozvali, parazita) i „partokratije“ a onda su ničim izazvani skrenuli levo i krenuli da forsiraju neke socijalističke ideje nakon čega su izgubili podršku na izborima. Narod Srbije neće socijalizam i nikada neće voljno izabrati komuniste, gurnut je u isti vojnom prisilom a demokratski se borio da iz njega izađe.

    Naravno da jedan političar smatra da je „korporativni“ monopol gori od političkog ali nema nijedan pametan argument kojim bi to mogao da potkuje osim činjenice da njemu više odgovara da to bude pod okriljem sektora kojim pripada.Ako iole budu nudili lošu uslugu uskočiće neka druga firma da im preuzme kupce jer to nije delatnost podložna monopolima a do sada je bila samo zato što je država blokirala rast zdrave konkurencije. Svaka Lili drogerija danas ima apoteku a kamoli bilo šta drugo.

    Neetično je otimati ljudima pare u vidu poreza a pod pretnjom smrću ili tamničenjem, zarađivati na lečenju ljudi nije. Ako ijedan monopol treba urušiti to je monopol kojim državna klasa tlači i pljačka narod, za apoteke u Zrenjaninu ćemo lako.

  2. stvarno neznam od kada apoteke stite gradjane i rade u na svoju stetu.. na svoju stetu kada su drzavne a nukako u korist gradjana..bas ti farmaceuti tj prodavci mesetare po drzavnim apotekama prodaju ispod ruke ..cine nam ..ko da su doktori..pa normalno da ne postoje drzavne apoteke sem tamo gde ima profita i gde se ne dodaje iz budzeta..apsurdno je da drzava drzi sve naoovom svetu..vazduh jos da oporezuju..

Ostavite komentar


Ekonomija

Intel: Prava investicija za budućnost? 8

Intel: Prava investicija za budućnost?

Ne tako davno, u novembru 2019. godine, Srbija je u Kragujevcu pokrenula svoju prvu Nacionalnu  AI platformu. Vizionarski  cilj je bio da se Srbija i njeni  istraživači stave na čelo globalne tehnologije. To je bilo mnogo pre nego što smo čuli za OpenAI-jev ChatGPT.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.