Kosovo: Zatvorene tri benzinske pumpe, nadležni tvrde da nemaju kosovske licence 1foto Miroslav Dragojević Danas

Kosovska policija saopštila je danas da je u saradnji sa Agencijom za privatizaciju zatvorila tri benzinske pumpe na severu Kosova jer su radile „bez potrebnih licenci u skladu sa kosovskim zakonodavstvom“.

Vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region sever Veton Eljšani rekao je da su zatvorene pumpe u Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku i u blizini jezera Gazivode.

„Nakon kontrole je utvrđeno da ni jedna od ovih benzinskih pumpi nije imala licencu izdatu od kosovskih institucija i da se nije pridržavala ugovora sa Kosovskom agencijom za privatizaciju u kojoj je obaveza da poslovanje odvija na osnovu licenci i kosovskih zakona“, rekao je Eljšani.

On je dodao da je akcija izvedena „bez ikakvih problema“.

Prištinski mediji su objavili da je benzinska pumpa „NIS petrol“, koja se nalazi na izlazu severno od Mitrovice, bila vlasništvo Milana Radojčića.

Na zatvaranje benzinskih pumpi je reagovao ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja koji je na Fejsbuku napisao da „žilama ruskog Gasproma nije mesto na Kosovu“ i da „era profita na račun države bledi“.

„Kriminal na severu zemlje bio je dubok, organizovan i nesmetan svih ovih godina. Za razliku od gorkog iskustva više od dve decenije, dokazali smo da je vladavina zakona i reda moguća svuda u našoj Republici. Uradićemo sve za državu i građane bez razlike, nasilnici će se suočiti sa zakonom“, napisao je Svečlja.

Ministarka industrije, preduzeća i trgovine Rozeta Hajdari rekla je da su pumpe privremeno zatvorene jer su radile bez dozvole za maloprodaju dizela i benzina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari