Kosovska vlada proširila takse i na robu stranih kompanija koje posluju u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Da li je moguce da vucicevi placenici daju ovakve debilne komentare. Taj covjek pretvara Srbiju u jednu veliku psihijatrijsku ustanovu. Kao da im je pola mozga izvadjeno. Pitam se da li programi pisu ova sranja….nemoguce da je ovoliko kretena medju nama

  2. Ako nekoga pljuješ, sputavaš, postavljaš mu “ nogu“ ne možeš očekivati da kupuje tvoju robu,(učesnik sam rata na Kosovu) i nimalo ih ne, zapravo mrzim ih kao narod ali moramo prihvatiti političku realnost da Kosovo nije više naše, nisam ekonomesta ali ako naša ekonomija zavisi od 1.831.000 šiptara(- srba ?) onda bolje i da ne postojimo zar ne možemo svoju robu da plasiramo na druga tržišta? ili je ovo samo politička propaganda – igra.

    1. Problem je u tome ko je iz Srbije zaradjivao na toj robi.Mnogo gube sada Vuckovi prijatelji.Za srbe ih bas zabole,kinta velika je u pitanju.Nisu hteli da dele e sada nema nista.

    2. Kada se iskljuci izvoz Fiata i Zeljezare Kosovo je bilo cca. 15 % srpskog izvoza. I to su Albanci placali unaprijed. Ovo je pogodilo realni sektor. Na zalost ne mozemo mi to nigdje da izvezemo zbog
      1.) Na drugim trzistima nismo konkurentni ili prosto nemamo trazenu robu. Kome da izvozimo? Zapadna EU da kupuje hranu i lijekove od nas?
      2. U slucaju stranih kompanija: Cola, Nestle, Kronospan itd…oni ljudi imaju svoje proizvodnje i predstavnistva na okolnim trzostima. Zasto bi sada Cola izvozila dojucerasnje kolicine u Bugarsku kad je i Bugari imaju. Shvatite Shabani da je KS bilo srpsko najsladje trziste i upravo na to onaj glavati albanski izbacivac-intelektualac cilja.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.