Privredno društvo Termoelektrane i kopovi Kostolac ispunilo je u 2010. godini sve proizvodne planove i postiglo rezultate koji su potpuno u okviru, a u nekim slučajevima i iznad godišnjih projekcija Elektroprivrede Srbije, saopšteno je juče na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare.

„Plan godišnje proizvodnje električne energije stopostotno je ostvaren 23. decembra, ukupna proizvodnja u termoelektranama Kostolca iznosi 4,7 milijardi kilovat časova“, izjavio je Dragan Jovanović, direktor PD TE- KO Kostolac i dodao da je proizvodnja uglja takođe tekla prema planovima i tokom godine na kopu „Drmno“ proizvedeno je 7,4 miliona tona uglja, kao i više od 37 miliona kubika otkrivke.

Jovanović je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima u godini kada je to privredno društvo proslavilo 140 godina proizvodnje uglja na ovim prostorima i početak industrijalizacije Srbije, uz podsećanje da je ovaj rudarsko- energetski kompleks kreditnim aranžmanima koji su sa kineskim partnerima ugovorili Elektroprivreda Srbije i Vlada Srbije, obezbedio nesmetani razvoj u narednoj deceniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari