Kovačević (Narodna stranka): Obavezati strane trgovinske lance da prodaju domaću robu

Ostavite komentar


  1. Bas originalna ideja…!! Samo manjka robe , koliko bi to patrioti zeleli…?? Secam se prve akcije ove vrste , kupujmo domace , iz vremena tzv. zutih patriota …

    1. Ne gubi vreme prijatelju, ovaj samo mora da nešto izjavi u nadi da nece niko čitati detalje…

  2. Ne mogu da verujem koju sam budalaštinu upravo pročitao, „određen procenat domaće robe“?!!!
    Koliki da bude tačno taj procenat? 2% ili 52%? A zašto ne 72%? Ko će ga odrediti ? Skupština? Ministarstvo finansija? Neki stranački bot i pametnjaković? Na osnovu kojih kriterijuma?
    Šta ako kvalitet robe ne odgovara standardima trgovinskog lanca? Ipak će morati da prodaju tu robu, samo zato što je domaća?
    Šta ako je domaći dobavljač bezobrazan (jer ima monopol i stranačku zaleđinu) pa ucenjuje nekom suludom nabavnom cenom da se inostranom lancu prosto ne isplati da prodaje tu domaću robu?
    Ima li ko da kaže ovom gospodinu da je komunizam umro zato što je bio neodrživa utopija, a bio je neodrživa utopija između ostalog i zato što su se ovakvi pametnjakovići petljali u stvari koje niti znaju, niti razumeju i donosili neopisivo glupe odluke za čije posledice nisu odgovarali?
    Ako je država dozvolila stranom trgovinskom lancu da posluje u Srbiji i ako taj lanac prodaje robu koja je usklađena sa zakonima i standardima države Srbije, onda je to to i nema šta više država da se petlja. Ako je ovo tržišna privreda, ne može niko nikome da određuje kakvu i čiju će robu prodavati, ni u kom procentu!

  3. A šta ako ja neću da kupujem „domaću robu“ zato što ništa ne valja, uglavnom, i jedan proizvod u svakoj sledećoj seriji nije isti kao prethodna serija, tj, ne postoje nikakvi protokoli i standardi, a onda buncaju kako je „bio drugi majstor u smeni“. Alo niko te nije pitao za nekakve „majstore“ nego kupac hoće da proizvod X uvek bude isti i to je to. Što „domaći proizvodi“ nisu i neće ni biti sve dok ne ukinete komunizam, što kaže čovek. Sve u svemu, oprem dobro.

  4. Pa nisu oni došli da mi zarađuje i nego oni. Njihova roba, naša jeftina radna snaga i zato su tu a ne zbog naše robe.

  5. Zašto gospodin kome radnicima kasne plate po 5 meseci, daje bilo kakve izjave za medije? I još jedna stvar zašto osoba bez ikakvog ekonomskog iskustva posto je pre dolaska demokrata svirao i pevao po svadbama, deli lekcije o ekonomiji?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.