Kovačević: Poreski sistem u Srbiji loš i loše funkcioniše, potrebna reforma

Ostavite komentar


  1. Dobra zamisao ali tesko ostvarljiva. Ima i jednostavniji na ina ali ne postoji volja vlasti sto su najbolji dokaz svi poreski zakoni koji su em nerazumljivi i za vecinu ekonomista a da ne govorim o obicnom covek, a stetnost po standard stanovništva nije za komentar jer nas siromastvo gusi vrlo vidljivo.

  2. nije meni problem porez na dohodak već nenormalna količina tzv. sporednih poreskih davanja i fiskalnih nameta

  3. Samo da prekinu sa proizvoljnim tumačenjem propisa, zato što na taj način vrše pljačku privrednika

  4. Neokolonijalizam i domaći kapitalizama uz državni kapitalizam, naročito izražen za vreme vladavine AV-a, državu stavlja u prvi plan. Gradjani su tu da obilato pune budžet, vraćaju milijarde kredita na kojima profitira vladajuća klasa. Poreski sistem je globa sa ciljem izražavanja moći vlastodržaca i njihovih satrapa uz nakaradan pravni sistem. Oteto se nikada ne vraća, tako 40 godina izdvajate za penziono i zrdavstveno a kada treba da ostvarite po Ustavu zagarantovana prava, voljom vlastodržaca ona su uskraćena. Sistem će da funkcioniše sve do Revolucije, koja neiminovano dolazi, kao i doba Razuma umesto Drmokratije, izobora i ostalih lutkarskih predstava, kojima se oduzima moć većini zarad manjine. Živi bili, pa videli.

  5. Poreski sistem je „odličan“ odrati građanima kožu, uzeti im sve što imaju do poslednje kapi krvi.

  6. Poreske uprave su u rasulu. Ukinute su ekspoziture i ljudi premešteni u filijale . Na kraju če svi putovati u Beograd na posao. A primena zakona , nula. Vlada neznanje i loše rukovodjenje. Zaposleni su partijski činovnici bez ikakvog znanja i iskustva. Zastareo sistem, hijerarhija.. neznalice na položajima, ocenjuju stručnjake čijeg se znanha boje..zastareli kompjuteri, nema procedura, već se postupak vodi po partijskim, kumivskim i koruptivnim vezama.. i mnogo šta još..

  7. Što se reformi poreskog sistema tiče, poslednjih godina su jedine bile one u kojima su reformatori prodali državi svoje programe i računare.
    I oterali svakog od rukivodilaca koji se usprotivio dugogodišnjem šarlatanatvu u ovoj branši

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.