Žitelji sela Veliki Trnovac u kome u opštini Bujanovac živi oko šest hiljada etničkih Albanaca juče su protestovali zbog akcije Elektrodistribucije iz Vranja, koja je počela sa uvođenjem strujomera na javnim površinama, a zbog enormne krađe električne energije koja samo u ovom selu iznosi oko 70 procenata.


– Krađa struje ovde je enormna, a prosečan dug 1.492 domaćinstva je oko 68.000 dinara. To dodatno uvećava naš dug prema „Elektro istoku“, koji za šest opština Pčinjskog okruga koje pokrivamo iznosi oko 400 miliona dinara na osnovu gubitaka u plasmanu električne energije – upozorio je direktor vranjske ED Zoran Knežević. On navodi da je bilo i fizičkih napada na ovlašćena lica iz vranjske elektrodistribucije, te da se cela akcija sprovodi u skladu sa „merama EPS“. Knežević je posle protesta primio četvoročlanu delegaciju stanovnika Trnovca, koja je zatražila da se ormarići stave na dva i po metra od zemlje, kako bi se mogli popeti da menjaju osigurače.

– Objasnio sam da to ne može, jer tehničke uslove određuje zakon i da takav način rada ne postoji nigde u svetu – naveo je Knežević za lokalne medije. On je dodao da je kontaktirao i sa predsednikom Opštine Bujanovac Nagipom Arifijem, kako bi se sprečili incidenti i opstrukcija od strane Albanaca, jer u ovom slučaju se sa „dugovanjima za struju ne sme politički licitirati“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari