Kragujevac nema dovoljno inženjera za potrebe Simensa

Ostavite komentar


  1. Da li je ovo reklama ili vest.Ako je reklama onda ima logike, ali ako je vest onda ne moze biti istinita jer na birou ima vise nezapolsenih inzenjera od potreba Siemensa.i

  2. Tesko da ce taj fakultet da iznedri kvalitetan kadar koji je potreban danasnjoj industriji sa programima koje su prosli bivsi zastavini radnici a koji i danas vaze, samo jos uprosceniji. Krah kragujevacke Zastave je dobrim delom zasluga profesora i inzinjera koje su oni profilisali. Tacno je da su nastavni programi zastareli i da se ne menjaju 40 godina i da ti profesori nisu u stanju da prate savremene trendove i mogu samo nemo da ih posmatraju preko ekrana. Racunarstvo i informatika su ok, ali sta cemo sa kljucnim inzenjerskim oblastima. Zasto studenti koji zavrse po bolonji ne znaju sta je spoljasnji a sta unutrasnji navoj? U vreme kada sam studirao, automatika, proizvodno i konstrukcije su bili jedini smerovi koje je imalo smisla upisati. Koliko cujemo katedra za proizvodno masinstvo Masinskog fakulteta je pred gasenjem jer grupacija okupljena oko menadzmenta smatra da studenti u proizvodnom sistemu treba samo da budu menadzeri i da ne znaju nista o konstrukciji i proizvodnji. To su obicni prodavaci magle. Da je sve ovo tacno, govori i cinjenica da FCA najveci broj nas studenata koji zavrse taj fakultet tretira kao obicne tehnicare. Srecom imali smo obuke pa smo rupe u znanju nadoknadili u Italiji i pored trake.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.