Kragujevačka opozcija traži hitnu sednicu Skupštine zbog posledica prošlonedeljnog grada 1Foto: Privatna arhiva

 

Opozicioni odbornici u kragujevačkom parlamentu zahtevaju hitnu sednicu Skupštine grada i proglašenje vanredne situacije zbog posledica elementarne nepogode.

Predlog za sazivanje sednice po hitnom postupku zatražilo je svih 36 opozcionih odbornika.

Po njihovom predlogu tema sednice bi bila analiza stanja posle elementarne nepogode od 5. juna i odluka o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije Skupštine grada Kragujevca (selima Gornje Jarušice, Čumić, Masloševo.. ).

Predstavnici predlagača ispred opozcionih stranaka su: Jovica Radovanović, Ljubiša Nektarijević (Pokret volim selo svoje) i Veroljub Stevanović (ZZŠ).

– Cilj predloga je da se napravi sveobuhvatna analiza, proceni šteta, pa posle proglašenja vanredne situacije grad može da deluje vanrednim sredstvima (angažovanje mehanizacije, isplate iz budžeta, korišćenje robnih rezervi…) i predlog za obeštećenje svakog ugroženog poljoprivrednog domaćinstva, kaže za Danas Bojan Stojadinović ispred predlagača Zajedno za Šumadiju.

Takođe, odbornici pokreta Volim Svoje selo su napomenuli primer iz 2007 godine kada se nešto slično dogodilo i tada je administracija gradonačelnika Veroljuba Stevanovića u 100 posto iznosu obeštetila poljoprivredne proizvođače i popravila puteve.

– Obzirom da se i tada a i sada na mestu osobe resorno zadužene za poljoprivredu nalazi Snežana Katić, pomenuti odbornici smatraju da ona zna kako se to radi, ali pitanje da li to želi aktuelna gradska vlast pa će stoga opozicija na tome insistirati jer su gubici poljoprivrednika na ovoj teritoriji totalni, podsećaju iz redova kragujevačke opozicije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari