Grad Kragujevac je za sredstva iz Nacionalnog investicionog plana konkurisao sa 49 razvojnih projekata, vrednih oko 7,6 milijardi dinara. Zeleno svetlo dobilo je 13 projekata, za čiju će realizaciju iz NIP biti izdvojeno 660 miliona dinara. Najviše novca iz NIP (115 miliona dinara) odobreno je za nastavak izgradnje auto-puta od Kragujevca prema Koridoru 10 i za gradnju industrijskih zona, za šta je namnjeno 110 miliona dinara.

Grad Kragujevac je za sredstva iz Nacionalnog investicionog plana konkurisao sa 49 razvojnih projekata, vrednih oko 7,6 milijardi dinara. Zeleno svetlo dobilo je 13 projekata, za čiju će realizaciju iz NIP biti izdvojeno 660 miliona dinara. Najviše novca iz NIP (115 miliona dinara) odobreno je za nastavak izgradnje auto-puta od Kragujevca prema Koridoru 10 i za gradnju industrijskih zona, za šta je namnjeno 110 miliona dinara. Sredstva iz NIP biće izdvojena i za formiranje apelacionog suda u Kragujevcu, za izgradnju novog doma zdravlja, kao i za realizaciju još nekih saobraćajnih i komunalno-infrastrukturnih projekata.
U kragujevačkoj gradskoj upravi kažu da nisu iznenađeni ni brojem prihvaćenih projekata, ni visinom odobrenih sredstava „Dobili smo oniliko koliko sam očekivao i kako sam procenjivao. Ubedljivo najviše novca otišlo je, kao što se i pretpostavljalo, u Beograd, izjavio je za Danas glavni kragujevački stručnjak za privredu i privatizaciju Vlada Vučković, napominjući da će Kragujevac realizaciju gradskih razvojnih projekata tokom ove godine dobrim delom finansirati sopstvenim sredstvima. Budžet grada Kragujevca projektovan je na oko 5,5 milijardi dinara, treći je po „težini“ u Srbiji, posle beogradskog i novosadskog. Oko 40 odsto sredstava razvojne projekte, među kojima su i nastavak gradnje autoputa prema koridoru 10, industrijske zone, izgradnja magistralnih saobraćajnih pravaca u gradu i okolini i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari