Kraj grejne sezone, bez promene cene

Ostavite komentar


  1. Cena su u Sremskoj Mitrovici promenjene od januarskog računa, na više, naravno.

  2. Ukoliko ukucate na internetu: Russian Natural Gas Monthly Price, i pogledate kretanje cene za poslednjih 10 god , lako će te shvatiti da se cene daljinskog grejanja nisu usklađivali po Uredbi Vlade i da je smanjenje imalo samo Toplane koje su se na taj način oslobodili dugova za gas jer su dugovanja lokalnih samouprava za ne plaćanje grejanja PLATILI GRAĐANI zadržavanje pa čak i povećanjem cena grejanja. Cena gasa su od Marta 2015 padale a da se uredba nije poštovala. Tada je cena m3 gasa (prevedena u dinarima za distribuirani kvalitet iznosila 34.655,08 din za 1.000 m3 gasa u Aprilu 2015 27.698,42 , i smanjivana je do Oktobra na 22.620,14 din da bi na kraju sezone u Martu 2016 iznosila 15,142,50 din/1.000 m3. Ako izračunamo smanjenje je iznosilo više od 50% čak 57% a da nije promenjena cena za daljinsko grejanje koja je i sada zadržana jer to odgovara Vlasti da građani korisnici daljinskog grejanja plaćaju i grejane Buđetskih korisnika koji na ovaj način oslobađaju buđetska sredstva za fiskalnu konsolidaciju koja nije ništa drugo nego krađa stečenih prava penzionera.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.