Kraj rada na daljinu: Amazon traži puni povratak rada u kancelarijama 1Foto: Shutterstock/Tada Images

Šef američkog konglomerata Amazon upozorio je danas zaposlene u administrativnim službama da od januara moraju da se vrate na puni rad u kancelarijama kao što je bilo pre pandemije, i prekinu sa radom na daljinu.

Poput brojnih giganata iz tehnološkog sektora ta američka grupa prihvatila je da njeni zaposleni rade na daljinu tokom pandemije kovida-19, i ima teškoće da se vrati na prethodni rad u prostorijama firme u punom radnom vremenu.

Amazon je već u februaru 2023. tražiio da zaposleni dolaze na posao tri puta nedlejno. Od 2. januara oni će morati da dolaze svih pet radnih dana, rekao je danas generalni direktor grupe Endi Džasi.

„Posmatrajući pet poslednjih godinama nastavljamo da mislimo da su prednosti da svi budemo zajedno u kancelariji važne“, rekao je on u internoj poruci.

On je rekao da će nastaviti da rade na daljinu sa biroima koji su radili fleksibilno i pre pandemije, a koji su velikim delom u Evropi.

Grupa je u 2023. godini, posle brojnih otpuštanja, imala 300.000 do 350.000 zaposlenih u administrativnim servisima širom sveta.

Taj broj ne uključuje osoblje u skladištima, ni ono koje obavlja usluge isporuke koji broji najveći kontinengent ukupnog broja zaposlenih u Amazonu (1,5 miliona).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari