"Krajinska berba" u Rogljevu 1

Negotinska Krajina poznata je po tradiciji gajenja grožđa i proizvodnje vina i nalazi se na vinskim putevima Srbije.

Upravo u cilju promocije vinogradarske tradicije Turistička organizacija opštine Negotin zajedno sa Mesnom zajednicom Rogljevo sutra organizuju manifestaciju „Krajinska berba“ na Rogljevačkim pivnicama. Za posetioce koji se odluče da sutra po podne dođu u Rogljevačke pivnice pripremljeni su zanimljivi sadržaji – od učešća u berbi grožđa, kulturno-zabavnog programa do degustacije krajinskih vina i kulinarskih specijaliteta.

– Ovogodišnja „Krajinska berba“ svečano će biti otvorena zdravicom i dolaskom učesnika i gostiju u jedan od vinograda u Rogljevu, u kome je grožđe spremno za berbu i preradu u vino. U tradicionalnoj berbi igrom će učestvovati članovi KUD „Živojin Todorović“ iz Tamniča. Po završetku berbe u centru rogljevačkih pivnica biće priređen kulturno-umetnički program, objašnjavaju u TOO Negotin.

U programu će učestvovati Etno grupa „Dolama“, pobednica serijala „Šljivik“ Vionera Paunović, kulturno umetnička društva „Nikola Pašić“ iz Zaječara i „Doina Banatului“ iz Caransenes iz Rumunije, kao i orkestri „Stari zvuci“, „Timočki veseljaci“ i članovi Krajinskog književnog kluba. Neće naravno izostati izložba vina, suvenira i prezentacija starih zanata, a posetioci će biti u prilici da degustiraju tradicionalne specijalitete koje će pripremiti meštani i seoska turistička domaćinstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari