Krediti preduzeća pali na teret države

Vlada Srbije otpisala "Srbijagasu" obavezu od ukupno 1,2 milijarde evra

Ostavite komentar


  1. Цела држава је постала једно предузеће.

    1. Kakav je kvalitet gasa, dobro da nam nisu plaćali da ga koristimo. Koliko god da pojačaš, plamen je uvek plav. Da ne pričamo o nabavci džipčine i gomile vozila od strane Bajatovića, kao i ludački visoke plate koju je sam sebi dao. I sad mi moramo da to plaćamo? I sva službena vozila Vlade, i gomilu vozača? U Finskoj idu biciklima ili svojim kolima, niko ne koristi službena, a ovde od portira na dalje svi o državnom trošku.

  2. Ko je kriv što do sada nije izvršeno restrukturiranje? Kako to da neki ne plaćaju gas, a drugi moraju da plaćaju? Sve se relativizuje, u stilu da država nije mogla ništa drugo. Država i ne može, ali vlast može da bude efikasna i stručna ili neefikasna i nestručna, kao u ovom slučaju. Od penzionera se uzme 880 miliona evra, a Srbijagasu se pokloni 1,2 milijarde navodno za socijalnu politiku. Sramotna politika i obazloženje!

  3. Da li se Savić i Bušatlija šale?
    Srbijagas zadužen zbog „socijalnog“odnosa prema potrošačima?
    A krediti koje su uzimali da bi „gasifikovali“ Srbiju – tako što su ukopali cevi po naseljima kroz koje ništa ne teče godinama!?
    Izgleda da taj veeeliki posao SPS i u to vreme DS , ne smeta ni Vođi.
    Primer za moju tvrdnju je Titel : u svim selima zakopane cevi a gasa nigde (izuzev u Šajkašu ali od 90.-tih!).

  4. Pa sada prepametni Srbia Vi placajte za njihov dug, hahaha, jesmo narod za zaborav, i to sto pre!

  5. Mora da je neka greška. „Srbijagas“ je 100% u vlasništvu SPS, već nekoliko decenija! I, tako, manje više, sva javna preduzeća su nam u vlasništvu partijskih drugova i drugarica, pardon, gospode partijaša. U Titovo vreme su ta ista preduzeća vodili partijski kadrovi, no, pre svega stručni, za razliku od ovih današnjih. Plus, tada nikome nije padalo na pamet da bilo šta ukrade.

  6. Još kad se ima u vidu ko je ministar energetike sve je jasno. Lažiranje bilansa ,nepravilnosti u poslovanju a revizori njihovi ljudi. Eto to je partijska Srbija

  7. Stotine kilometara gasovoda u selima u okolini Obrenovca i Požarevca bez ijednog priključka. Južni tok, Turski tok – tokovi koji vode nigde i služe ničemu, pranje para. Sistemska korupcija i kriminal a svi putevi vode ka Ministrstvu energetike.
    Rezultat 1,2 milijarde evra pokradenih para građana Srbije je posledica katastrofalnih kadrovskih rešenja u Ministarstvu energetike a najgore od svih do sada je postavljanje Aleksandra Antića na mesto ministra.
    Da li će Srbijagas otpisati dugove građanima i toplanama ? Srbijagas prijavljuje da plaća za 30% najveću cenu gasa u Evropi. Da li je to zaista tako ? Zašto Gasprom prodaje Srbijagasu prirodni gas za trećinu skuplje nego drugim evropskim državama ? Da li to zaista radi ili Srbijagas i nadležni u Ministrstvu falsifikuju izveštaje o troškovima nabavke gasa ?

    Zašto Vlada neće da obuzda Srbijagas ? Zato što je to razrađen mehanizam pljačke države i građana Srbije, malo kroz sistemsku postavku malo kroz neviđenu bahatost pojedinaca na najvišim pozicijama u državi.

    Srbijagas nije strateško preduzeće i Srbijagas po našim zakonima ne sme da postoji. To znaju i eksperti koje ovde citirate, pravo pitanje je zašto oni pravdaju postupak Vlade Srbije ?

  8. Ovo je tipicna primer drzavnog preduzeca. Malo se kupuje socijalni mir, a za racun toga mogu se praviti tekuci gubici u vidu partijskog zaposljavanja, poslova sa „nasim“ privatnicima i slicno. DRI verovatno ne sme ni da ih kontrolise, tako da je to takoreci poslovanje „izsnova“. A gradjani, preko budzeta, sve to placaju…

  9. Drage kolege komentatori i posebno vrli profesori, svi znamo da je ovde država u vlasništvu komunista i da je vladajuće komunjarstvo krivo za sve.

    1. Nekima je stvarno lako: za sve što u državi i šire -društvu, ne valja „imaju“ samo jedan uzrok , koji eto oni nezno zovu „komunjarstvo“.
      Baš visoka misao uz ogroman napor.
      Komunizam ne postoji a teško i da je postojao, bar na ovim prostorima.Ili da okrenemo : da li je ovaj „sistem“ kapitalizam? parlamentarna demokratija zasnovana na višepartijskom sistemu? Čini mi se da i Hrišćanstvo prepoznaje gramzivost ljudskog bića („srebroljublje“)…

  10. Naježim se kada pročitam da je vođena socijalna politika cenom gasa od strane Srbija gasa. Najpre, nijedan potrošač, građanin, ne kupuje gas od srbijagasa, već od posrednika, firme koja ima monopol za prodaju gasa na određenoj teritoriji, i koja potrošača koji ne plati račun, isključuje u roku od nekoliko dana. E sada, ako ta firma (vlasnici koji su dobili pravo da preprodaju gas u ime Bajatovića, sve listom zaslužni SPS-ovci) ne plaćaju Bajatoviću, to nema veze sa građanima koji koriste gas, koji je uzgred toliko „jeftin“, da sve više ljudi za grejanje koristi druge energente. Ako neko plaća veću cenu kada kupuje nego što naplaćuje pri prodaji, to je nesposobnost a ne socijalna politika. O svemu drugom je već sve napisano, ukratko, višedecenijske robije za slučaj Srbijagasa će biti indikator da je Srbija postala pravna država, ako ikada postane.

Ostavite komentar


Ekonomija

Poskupela rekonstrukcija Graničnog prelaza Horgoš 10

Poskupela rekonstrukcija Graničnog prelaza Horgoš

Rekonstrukcija graničnog prelaza Horgoš ponovo je poskupela, jer je mesec i po dana nakon pete, usledila i šesta izmena ugovora sa izvođačem radova na rekonstrukciji tog graničnog prelaza, čime je ukupna cena posla porasla za oko 526 miliona dinara u odnosu na prvobitno ugovorenu, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.