Ovo je bila jedna od najuspešnijih godina u istoriji Pošte Srbije. Naše preduzeće je prepoznato kao lider u izdavanju kvalifikovanih elektronskih sertifikata, budući da držimo 60 odsto tog tržišta – izjavio je juče Milan Krkobabić, generalni direktor tog javnog preduzeća, na obeležavanju svetskog dana pošte.


Prema njegovim rečima, srpska pošta je spremna za dalji razvoj uvođenjem novih tehnologija, a dobre rezultate beleži poslujući, kako je rekao, ne na monopolskom tržištu, već u uslovima velike konkurencije.

Od 1. januara 2014. godine posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata će biti uslov da bi poreski obveznici mogli da elektronskim putem prijavljuju razne poreze i doprinose, a od sredine naredne godine će to biti uslov i za elektronsku prijavu PDV-a. Kako su istakli u Pošti, ovo preduzeće je zbog toga na adrese oko 100.000 potencijalnih klijenata poslalo obaveštenja o svojoj usluzi izdavanja kvalifikovanih elektronskih sertifikata. Osim Pošte, ove sertifikate izdaju još tri institucije, a u Pošti ističu da je njihova prednosti između ostalog i u tome što se sertifikati dobijaju u roku od sedam dana od podnošenja zahteva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari