Krkobabić u poseti Čačku 1

Nakon obilaska Nišavskog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga u proteklim nedeljama, ministar Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj, održao je danas sastanak u Čačku, gde je otišao u obilazak Moravičkog okruga u okviru nastavka realizacije usvojenog Programa finansijske podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije.

Tom prilikom Krkobabić se sastao sa predstavnicima lokalne samouprave. Kako je saopšteno, Krkobabić je izjavio da je jedan od prioriteta Vlade Srbije da poljoprivredu stavi u prvi plan, jer je Srbija svakako upućena na tu oblast. Istakao je da na području Čačka posluje oko 7.000 poljoprivrednih gazdinstava, koja bi, radi dominacije na tržištu kvalitetom, kvantitetom i kontinuitetom, trebalo da se objedine kroz zadruge.

U okviru posete, Krkobabić je sa učesnicima sastanka obišao zemljoradničke zadruge „Čačanska jabuka“ u naselju Baluga LJubićska, u čijem je vlasništvu ULO hladnjača i zemljoradničke zadruge „Zadrugar“ u naselju Trnava, i tom prilikom je izjavio da će država prioritetno pomoći osnivanje novih zadruga i oživljavanje postojećih. Najavio je i da će država pomoći da u novim zadrugama budu zaposleni mladi stručni kadrovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari