„Kuper tajer“ u vreme korone povećao plate radnicima

Ostavite komentar


    1. Po radnom satu! to je za mesec oko 1000din, ali nije iznos najvazniji. Vazno je da nije umanjeno ili da nedajboze ljudi dobiju otkaze.

  1. U Cooper Tire je zaposleno oko 750 radnika koji ovime dobijaju povisicu od 70 dinara dnevno odnosno nesto vise od 1500 dinara mesecno kao podsticaj da nastave redovno da dolaze na posao i izlazu se riziku u jeku epidemije korona virusa da se ne bi zaustavljala proizvodnja.Naravno u slucaju da radnici samoinicijativno izostanu sa posla zbog epidemije i karantina to im nece biti placeno niti kompanija ima bilo kakve zakonske obaveze prema radnicima u slucaju da se zaraze korona virusom.

  2. A zato ce neki nas “bizmismen” sa 4 razreda osnovne skole da lepo pootpusta sve pa da opet zaposli tu istu sirotinju koja nema kud dok on jahtom bude obilazio Kanarska ostrva

  3. Produzavanje privremenih ugovora je pohvalno a povecnje od 7 din (5 evrocenti) / h nije vredno pomena pa ga kao takvo nije trebalo ni objaviti!

  4. To je društveno odgovorna kompanija. Radnici će taj potez umeti da cene. A zamislite jednog „giganta“, Vansi (koncesionar aerodroma Nikola Tesla) u ovom trenutku otpušta preko 40 radnika. Naši francuski „prijatelji“. SRAMOTA!!!

  5. U Rubin krusevac, svi radnici idu na 60% od plate. Neki su na prinudnom odmoru, neki rade od kuce, a neki su u fabrici. Svi na primaju 60% od plate.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.