Doznake rodbine veće od stranih investicija, izvoz struje izrazito povećan: Šta bi se desilo sa dinarom da NBS pusti kurs?

Ostavite komentar


  1. Pad dinara bi doneo korist jedino stranim investitorima,gde bi i onako male plate bile jos manje. U ostalom inflacija postoji i u zemljama u koje izvozimo.Tako da mi nije jasno zalaganje eksperata za padom dinara,izuzev totalne propasti za narod.

  2. Taman bi iskoristio one novcanice od 10.000.000.000 dinara! Samo, nema vise Deda Avrama….

  3. Posle ove informacije o gastarbajterskim doznakama čak je i najokorelijem poltronu Aleksandru Vučiću i SNS-u jasno zašto niko iz vlade ništa ne preduzima da nekako spreči masovno begstvo mladih ljudi u svet. Naprotiv, taj migracioni talas se pomaže. Tako će AV i njegovim parazitima i dolazećih godina, ako ih narod ne pohapsi, biti obezbeđen veliki devizni priliv od doznaka srpskih begunaca u svet- veći od svih stranih investicija!

  4. Не ради се о паду већ о потенцијалном јачању динара. Односно евра би ишао ближе према 100 динара. То би било лоше из више разлога.

  5. Ne znam da li neko cita tekst, pise: „svako popuštanje deviznog kursa od strane centralne banke u ovom trenutku bi vodilo drastičnom jačanju dinara“.
    Znaci dinar bi OJACAO a ne oslabio, tipa 1 evro bi vredeo 100 din.

  6. Moje doznake i doznake moje porodice i mnogih mojih prijatelja ovde nisu uracunate a nisu male posto godinama zivimo u Srbiji od para zaradjenih u inostranstvu.
    Evro unesen u kesu u zemlju ili trosenje stranih kartica nije zabelezen. A to je mnogo vise nego sto je zvanican priliv.
    Vise puta.

  7. Napredna statistika će
    omogućiti da za koji mesec,poteku potoci
    meda i mleka.

  8. @Joca
    Netacno. Pad dinara bi znacio puno izvoznicima jer je izvoz u kolapsu, narocito izviz usluga. Za prodatu robu/uslugu za devize dobijas uvek istu sumu u devizama jer ne mozes povecati cene zbog globalne konkurencije, inflacija i sa tim i racuni rastu, a devize ti donose uvek isti prihod. Kao pausalac, ako mi je pre 11 godina bilo dovoljno da zaradim 400-500 evra za mesecne troskove, danas mi treba 1500, i to bez planiranja godisnjeg odmora. Razmisli malo bolje.

  9. Kako to da se sada izvozi struja a tvrdili ste da je elektroprivreda upropaštena.

  10. Ja dok sam bila u Srbiji 2017.god, zarađivala sam 300eur. Sada sam u Austriji mesecno svojoj porodici šaljem 700eur. To je tužno što sam u Srbiji radila kao knjigovođa,a sad radim kao vaspitač u vrtiću i zarađujem 7 puta više.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.