Kvadrat stana u Beogradu među najskupljima u regionu

Ostavite komentar


  1. „Razlozi za rast cena nekretnina u Beogradu su, kako navodi sajt „4zida“ i dalje veća potražnja nego ponuda, pogotovo u novogradnji…“ Hajde da se lazemo. Oni kojima je stan potreban ne mogu da ga kupe, jer nemaju para. Zato je stalno zastupljena potraznja. Stanove kupuju oni koji to mogu. Tako peru pare. Odakle mi ta ideja? Pa zato sto smo JEDINA zemlja u Evropi a i sire, gde mozete kupovati stanove za KES! U normalnom svetu to je nemoguce. Mogu oni doneti sto zakona o korupciji ali dok novec ne udje u legalne tokove od toga nema nista. A ko placa kesom? Pa zna se, zar ne?

    1. Pa kupuju u kešu oni koji poput Vulina imaju tetke u Kanadi pa dvadest puta fino sednu u avion preko Atlantika pa prenesu legalno po 10.000 eura i plate stan.
      Ili Vi možda mislite da Vulin i preCednik lažu da tetka postoji ?

  2. Treba neko da objasni, zasto je cena kvadrata u Beogradu tako visoka? Pa kako je moguce da u gradu koji je prenaseljen, prljav, zagadjen, nedemokratican, neslobodan, visoko nazaposlen, sa malom kupovnom moci, malim obrazovanjem, slabom zdravstvenom zastitom, bez zelenih povrsina i oaza mira, da je potraznja velika. Pa dovoljno je prosetati gradom i okolinom i videti palanku na kvadrat a ne kosmopolitski grad zeljnim za stanovanje. Apsolutna nelogicnost i neprirodnost ovakvom razvoja cena nekretnina. Na zalost, mnogi ce se neprijatno iznenaditi u godinama koje dolaze.

  3. Nije baš tako. Platiti kešom znači da podignem svoj novac iz banke i odnesem ga u banku prodavca stana, zato jer su provizije za plaćanje sa računa na račun nenormalne. Oko 5.000 EUR za stan od 80 kvadrata.

    1. Ovo je situacija koja se po pravilu dogadja u praksi! Mislim da je porast cena odraz ponude i potražnje a da su niske kamate to pospešile!

  4. Cene kvadrata su skocile ne samo u Beogradu, nego i u Novom Sadu, jer je trenutno trziste takvo, sve je ponuda i potraznja.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.