Kolike kazne prete trgovcima ako KZK dokaže da su dogovarali cene: Ekonomisti tvrde da se radi o stotinama miliona evra

Ostavite komentar


  1. Bolje da ih ne kazne, jer će sve da naplate kroz cene proizvoda, inače plaćamo najskuplje proizvode u ovom delu sveta…

  2. Cene su kod svih iste ali tz.akcijama stvaraju privid da su jeftiniji od drugih i tako u krug. Akcijske cene su prave,sve ostale donose xxl profit.
    Pa nisu trgovinski lanci džabe došli u Srbiju.
    Rusko i Ukrajinski tržište je otpalo pa treba negde nadoknaditi gubitak,zato cene idu u nebo,zar ne?

  3. Sramota velika. Jašu radnike maksimalno. Svi na minimalcu a rade prekovremeno 50 sati mesečno koje im ovi trgovački lopovi kradu. Nema zaštite od inspekcija. Samo jedan slobodan dan nedeljno a 6 dana radimo po 8 sati. Pa jel to 40 sati nedeljno. Sram vas bilo…Svakodnevna promena nekoliko hiljada cena gore – dole da bi se sakrile ove malverzacije sa dogovorenim cenama. Baš sam se pitao koji je razlog ovog Sizifovog posla sa stalnim promenama cena. Izgubljeni i kupci…nikad ne znaju koliko nešto košta. Tome treba stati na put.

  4. Ova potpora vlasti krupni kapital čiji novac vlast izmedju ostalog koristi da naivne ljude zavaravaju, dao im neistovremeno, otimaju njihovo ukazuje da ove lopuze, nikad neće biti kažnjeni. Ili će to biti simbolična kazna. Ne postoji razlog da ova zemlja ima slične cene npr.Francuskoj Ili Holandiji. Setite se kako je sud podržao da banke imaju pravo da dogovore sa građanima izmišljene troškove. Iste te banke su finansirale projekte koje je osmislila vlast. Ili da su tetkice primile topli obrok iako im je zarada minimalna. Sve običan kravatiran kriminalac koji se bogati u sistemu koja tome i služi. Dakle ili neće biti ništa Ili će kazne biti blage. Uostalom jedna fabrika kupuje drugu u proizvodnji kafe. Navodno ne narušava konkurenciju. A vlada celim tržištem. I ima obavezu da jednu fabriku proda odlukom komisije?! Pa zašto kad ne narušava konkurenciju?!

  5. su smislili u SNS, da napune svoju kasu, usput, kao čine uslugu narodu, a poskupljuje struja, plin, grejanje, ghorivo, itd, samo narod to ne razume!
    Neka plati odštetu Miškoviću, ko je naredio njegovo hapšenje i odredio zatvor!

  6. Fala Bogu da ste se setili da prekontrolisete te srpske lopuede koje rade sta hoce kada nema strane konkurencije.
    Valjalo.bi Malo ispitati koliko su ovaca osisali I pokrali of jednog naroda u poslednjih ‘hajde recimo’pedeset godina! Uvek su imali monopol a strane firme nisu mogle ni da provire Osim Lidla koji privlaci kupce svojim kvalutetom.i cenama.Lidl je uvek pun naroda koji sa radoscu bira proizvode I dobija najbolje za svoj novac.

  7. A šta ćemo sa njihovim uticajem na razbijanje pijaca? Pijace koje se mesecima zatvaraju radi renoviranja, pa sele levo desno (primer Zemunske pijace) .. i tako. Biće moderni konverzni trgovi, sve sija, itd. A ustvari postali zbog toga nepouzdani i skupi.

    A u isto vreme otvaraju se novi prodajni objekti istih…

  8. Da je normalne države ovo bi bilo naplaćeno danas ali mislim da je ovo sve šminka i neće biti ništa …a da su nas opljačkali bome jesu…cene svega veće nego u nemačkoj

  9. „Najbolja cena“ za sardinu Beograd prethodne nedelje bese 120,00 din. a danas 129,99 lele al si ripa NAJBOLJA CENA.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.